4.8.09

Χαλίφης...


Της Αριστοτελίας Πελώνη
ΚΑΘΕ ΠΕΡΥΣΙ και καλύτερα... Στις μέρες της νέας διακυβέρνησης το κλισέ δεν φαίνεται να ισχύει μόνο για την οικονομία, αλλά και για την καρέκλα του υπουργού Οικονομίας. Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Παπαθανασίου το γνωρίζει καλύτερα. Έγινε χαλίφης στη θέση του χαλίφη, σε μια εποχή που λίγοι συνάδελφοί του θα ήθελαν να γίνουν Ιζνογκούντ. Πήρε τη σκυτάλη από τον «κακό» Γιώργο Αλογοσκούφη ως ο «καλός» και επικοινωνιακός άνθρωπος της αγοράς που όχι μόνο δεν προερχόταν από τη συχνά αντιπαθή στην κοινωνία τάξη των οικονομολόγων, αλλά κυρίως ως ο άνθρωπος που ήρθε για να δώσει.

ΠΑΡΑ ΤΙΣ εξαγγελίες για
αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, το φθινόπωρο του υπουργού Οικονομίας θα είναι ακόμη πιο δύσκολο από τον βαρύ χειμώνα που πέρασε. Χθες, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, εκτίμησε ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους η κατάσταση της πορείας του προϋπολογισμού θα ανατραπεί, καθώς θα αρχίσουν να αποδίδουν τα μέτρα της κυβέρνησης.

ΚΙ ΑΝ δεν αποδώσουν; Πριν προλάβει να εφαρμόσει τα εισπρακτικά μέτρα της, η κυβέρνηση εξαγγέλλει νέα και ο υπουργός Οικονομίας απλώς ροκανίζει τον χρόνο. Τον Οκτώβριο, όμως, τέρμα τα ψέματα. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ έχει φθάσει στα όριά της και η οικονομία θα βρει σε ξέρα. Όσο για τον βουλευτή της Β΄ Αθηνών, δεν κινδυνεύει μόνο να καεί βγάζοντας τα κάστανα από τη φωτιά, αλλά και να μείνει στον πάτο της περιφέρειάς του. ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ για τον ίδιο, ρισκάρει την εκλογή του στη Β΄ Αθηνών, καθώς από «καλός» μετατρέπεται σε «κακός» ή στην καλύτερη περίπτωση σε εξιλαστήριο θύμα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

ΕΚΤΟΣ ΑΝ βρει περιθώρια ελιγμών και συνειδητοποιήσει ότι η επιβίωσή του δεν εξαρτάται τόσο από τα οικονομικά μέτρα ούτε από το χαμόγελο και το οικείο στυλ που υιοθετεί. Αλλά κυρίως από το αν θα καταφέρει να εγκαταλείψει το πλοίο και να αλλάξει χαλιφάτο ή θα βυθιστεί μαζί του.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: