12.8.09

Σέικερ...

Του Διονύση Νασόπουλου
ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ Μάιο το κυβερνητικό μπρίφινγκ ξεχείλιζε από Ζίμενς. Με ζήλο που εξέπληξε, ο Ευάγγελος Αντώναρος ήταν ικανός να πουλήσει ακόμη και ψυγειοκαταψύκτες με τη γερμανική φίρμα, προσπαθώντας να κρατήσει την υπόθεση στο επίκεντρο της πολιτικής και προεκλογικής αντιπαράθεσης. Επί ημέρες άφηνε υπαινιγμούς ακόμη και για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενώ με μεγάλη ακρίβεια προανήγγειλε την εξέλιξη της εγχώριας δικαστικής έρευνας, ιδίως σε θέματα συλλήψεων. Την καταδίκη...
Χριστοφοράκου στο Μόναχο και τη διασύνδεση των «ωφέλιμων πληρωμών» της Ζίμενς με τα ταμεία της Ρηγίλλης, ωστόσο, δεν την είχε προβλέψει.

ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν ότι εκτελούσε πρωθυπουργικές εντολές. Ο Καραμανλής, άλλωστε, ήταν εκείνος που ωρυόταν στα προεκλογικά μπαλκόνια πως η Ζίμενς «είναι σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ» και έδινε όρκους για την καθαρότητα των γαλάζιων ταμείων. Τον Αύγουστο το σκάνδαλο έχει εξελιχθεί σε μια πικρή ιστορία για τη Ν.Δ. Είναι προφανές ότι πλέον ο σχεδιασμός του Μαξίμου έχει αλλάξει και η κυβέρνηση προτιμά να επενδύσει πολιτικά σε άλλα θέματα, όπως η νέα γρίπη. Εξ ου και ο εκπρόσωπος ανακάτεψε χθες στο ίδιο σέικερ τη Ζίμενς, τη γρίπη και την οικονομική κρίση για να απαντήσει στο μήνυμα που έφτασε από το Μόναχο.

ΕΠΙ ΤΕΣΣΕΡΑ χρόνια ο Αντώναρος κινήθηκε στη σκιά του Ρουσόπουλου και- ακροβατώντας ανάμεσα στους ρόλους του πολιτικού και του τεχνοκράτη της επικοινωνίας- απέφευγε σχολαστικά να δίνει απαντήσεις στο πρες ρουμ. Μετά την απομάκρυνση Ρουσόπουλου, όσοι στοιχημάτιζαν ότι η αναβάθμισή του θα ήταν προσωρινή βρέθηκαν στον κουβά. Αντιθέτως, εκείνος εδραιώθηκε και εξελίχθηκε σε καθημερινό, εξ απορρήτων συνομιλητή του Καραμανλή. Από τον πρώτο όροφο του Μαξίμου, ωστόσο, βλέπει και τους εσωκομματικούς εχθρούς του να αυξάνονται.

Η ΤΥΧΗ του Αντώναρου είναι το νέο στοίχημα στη Ν.Δ. Οι περισσότεροι αμφιβάλλουν αν υπάρχει περιθώριο κυβερνητικής ανάκαμψης χωρίς ανανέωση στην εκπροσώπηση. Με όρους πολιτικούς, θεωρούν επιβεβλημένη την απομάκρυνσή του. Ακόμη και αυτοί, όμως, αναγνωρίζουν ότι οι επιθέσεις που δέχεται είναι η μεγαλύτερη ασπίδα του. Και μετά ο ψυχισμός του Καραμανλή.

ΕΑΝ ΣΤΗ ΔΕΘ ο Αντώναρος είναι δίπλα στον Πρωθυπουργό, θα πάνε μαζί μέχρι το τέλος.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: