3.8.09

Εκδόθηκε εγκύκλιος στις ΔΟΥ, για εφαρμογή του νόμου!!!


Συγκρότηση ειδικών Ράμπο- συνεργείων προληπτικού ελέγχου..

Οδηγίες για τη συγκρότηση των ειδικών συνεργείων προληπτικού ελέγχου των Εφοριών στους νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Ηρακλείου, Εύβοιας, Χαλκιδικής, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας και Πρέβεζας δίνει ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνης Μπέζας.
Πρόκειται για τα ειδικά διμελή ή τριμελή συνεργεία που θα πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους στην αγορά και θα ελέγχουν αν επιχειρήσεις και επαγγελματίες εκδίδουν αποδείξεις και άλλα φορολογικά στοιχεία και καταβάλουν το ΦΠΑ και άλλους παρακρατούμενους φόρους.

Τα συνεργεία, σύμφωνα με τη...
σχετική εγκύκλιο, θα πραγματοποιούν ελέγχους τρεις φορές την εβδομάδα υποχρεωτικά Σάββατο και Κυριακή πρωί και απόγευμα ενώ θα επιλέγεται και οποιαδήποτε άλλη ημέρα της εβδομάδας από Δευτέρα έως Παρασκευή όπου και θα πραγματοποιείται έλεγχος το απόγευμα.
Θα εποπτεύονται από οικονομικούς επιθεωρητές ή από τους προϊστάμενους των ΔΟΥ οι οποίοι θα παρακολουθούν στενά τη διαδικασία του ελέγχου.
Στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι κατά την πώληση εμπορεύματος ή την παροχή υπηρεσίας από επιχείρηση ή επιτηδευματία δεν εκδόθηκε φορολογικό στοιχείο τα μέλη του συνεργείου θα εισέρχονται στην επιχείρηση ή στο κατάστημα για να επαληθεύσουν την παράβαση και να θεωρήσουν τα βιβλία της επιχείρησης. Στη συνέχεια θα ελέγχουν αν αποδόθηκαν ο ΦΠΑ και άλλοι φόροι που υποχρεούται να καταβάλει η επιχείρηση.

Στις περιπτώσεις επιχειρήσεων στον τομέα της εστίασης και αναψυχής (πχ ταβέρνες, εστιατόρια, ψησταριές, πιτσαρίες, καφενεία, μπαρ κλπ) η είσοδος εντός του καταστήματος ή στους εξωτερικούς του χώρους θα είναι απαραίτητη προκειμένου να διαπιστωθεί η έκδοση φορολογικών στοιχείων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: