21.6.09

Θρήνος και ερωτηματικά.Υπήρχαν χτυπήματα στα κορμάκια των δύο κοριτσιών...

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΑΙΖΑΝ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑΙΑ ΠΙΣΙΝΑ...
ΛΑΡΙΣΑ:Θρήνος χωρίς τέλος χθες στις κηδείες των δύο 9χρονων κοριτσιών, της Χριστίνας Χριστοδούλου και της Παρασκευής Μίχου, που πνίγηκαν μπροστά στα μάτια πολλών άλλων παιδιών, στην πισίνα της κατασκήνωσης «Εξερευνητές» στη Βελίκα. Τα δύο κορίτσια, συμμαθήτριες στη Γ΄ τάξη του 13ου Δημοτικού Σχολείου και «κολλητές», έφυγαν μαζί, παίζοντας και κηδεύτηκαν στον ίδιο ναό, στην Ανάληψη του Σωτήρος. Πρώτα, κάτω από τον καυτό ήλιο η οικογένειά της, το σχολείο της φίλοι και γνωστοί αποχαιρέτησαν τη Χριστίνα και το απόγευμα με βροχερό καιρό την Παρασκευή (Βιβή).
Τα ακριβή αίτια του άδικου θανάτου των δύο κοριτσιών, όμως...

παραμένουν αδιευκρίνιστα και όπως ανέφερε χθες σε μέσα ενημέρωσης ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας κ. Παναγιώτης Νάνης «δεν προκύπτουν ασφαλή συμπεράσματα», για το τι ακριβώς συνέβη.
Η μία εκδοχή που φαίνεται ότι ερευνά η αστυνομία είναι ότι την ώρα της πρωτοφανούς τραγωδίας, μέσα στην πισίνα υπήρχε συνωστισμός παιδιών, τουλάχιστον σαράντα εξ αυτών. Λόγω του πλήθους που έπαιζε και κολυμπούσε, δεν έγινε αντιληπτό το παιχνίδι των δύο κοριτσιών από τους υπεύθυνους και κάποια στιγμή δεν ξαναβγήκαν στην επιφάνεια του νερού...
Όμως, ενδιαφέρον προκαλούν και τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης από την ιατροδικαστή κ. Ρουμπίνη Λεονταρή, που βρήκε στα κορμάκια των δύο παιδιών ίχνη από μικροχτυπήματα, για τα οποία ερευνάται το πώς μπορεί να προήλθαν.
Στο μεταξύ μέχρι και χθες ακόμα ανήσυχοι γονείς μετέβαιναν με τα αυτοκίνητά τους στην κατασκήνωσης για να πάρουν τα παιδιά τους. Το σκηνικό αυτό, με τους αλλόφρονες γονείς εκδηλώθηκε έντονα προχθές το βράδυ, όταν μαθεύτηκε αστραπιαία σε πολλούς το τραγικό συμβάν και κονβόι αυτοκινήτων έφθανε στην κατασκήνωση για να πάρει τα παιδιά. Το τραγικό είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις γονείς γνώριζαν για τον πνιγμό δύο παιδιών, χωρίς όμως να ξέρουν περισσότερα πράγματα και η αγωνία που πέρασαν, σε μερικούς φάνηκε αιώνας.
ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
Παράλληλα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα οι δύο συνιδιοκτήτες της κατασκήνωση και ο υπεύθυνος της πισίνας, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Αποφασίστηκε όμως να εμφανιστούν εκ νέου στον εισαγγελέα αύριο Δευτέρα, ώστε να μελετηθεί πλήρως η δικογραφία. Στο μεταξύ διετάχθη η συνέχιση της κράτησής τους.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: