24.6.09

"Αόρατες" απολύσεις...


Είναι δεδομένο ότι η προσπάθεια μείωσης των εξόδων στο μίνιμουμ (και πιο κάτω) από τα ΜΜΕ θα οδηγήσει σε συνεχείς απομακρύνσεις εργαζομένων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν αυτή την στιγμή όσοι δουλεύουν στην ιδιωτική τηλεόραση και τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα αφού εκεί υπάρχουν οι μεγαλύτερες απώλειες εσόδων αλλά και μεγαλύτερα περιθώρια περικοπών. Οι απομακρύνσεις είναι δεδομένο ότι θα γίνουν απλά ίσως κάποιοι επιχειρηματίες θέλοντας να μην ρίξουν λάδι στην φωτιά που άναψε στους Τράχωνες να καθυστερήσουν λίγο (πολύ λίγο) τις σχετικές ανακοινώσεις.
Επίσης μαθαίνουμε ότι...

ορισμένα "μαγαζιά" θα προσπαθήσουν να απομακρύνουν προσωπικό χρησιμοποιώντας ορισμένα "μαγικά" και τρικ ώστε και μεγάλες περικοπές του προσωπικού να κάνουν και να μην υπάρχει αίσθηση μαζικών απολύσεων και γενικά να μην αντιμετωπίσουν σημαντικές αντιδράσεις.
Ένα τέτοιο σχέδιο επεξεργάζονται τα στελέχη ενός εκ των top ιδιωτικών καναλιών. Το σχέδιο κάνει λόγο για μετατάξεις δημοσιογράφων και τεχνικού προσωπικού από ένα τομέα σε κάποιον άλλο με διακοπή της συνεργασίας τους στον ένα τομέα και σύναψη νέας (ολιγόμηνης) σύμβασης στον νέο τομέα στον οποίο θα πάρουν την θέση κάποιου άλλου εργαζομένου που μόλις θα έχει λήξει η δική του σύμβαση η οποία πολύ απλά...δεν θα ανανεωθεί όπως συνέβαινε τέτοια εποχή κάθε χρόνο.
Με αυτό τον τρόπο και θα μειώνονται τα έξοδα σε κάποιους τομείς που θεωρούνται "δαπανηροί" (π.χ ενημερωτικός τομέας) και σιγά σιγά με αυτή την παρελκυστική τακτική μετακίνησης θα βλέπουν την πόρτα της εξόδου κάθε φορά πολλοί εργαζόμενοι χωρίς να πολυφαίνεται ότι υπάρχει κύμα απολύσεων. Οι επιτελείς θα λένε ότι "δεν υπάρχουν απολύσεις απλά υπάρχει αναδιοργάνωση τμημάτων και απλά δεν ανανεώνονται ορισμένες συμβάσεις" τακτική που επικοινωνιακά μπορεί και να πετύχει.
Από το enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: