4.6.09

«Δεν είναι δικές μας υπογραφές»...


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μίνα Μουστάκα
Πιέστηκαν να καταγγείλουν τον καταζητούμενο πατέρα τους οι τρεις κόρες του Καραβέλα...
Τον καταζητούμενο πατέρα τους Χρήστο Καραβέλα πιέστηκαν να... καταγγείλουν οι κόρες του πρώην οικονομικού διευθυντή της Siemens απολογούμενες στον ανακριτή που ερευνά την υπόθεση για την εκροή χρημάτων από ταμαύρα ταμεία του γερμανικού κολοσσού.
«Δεν γνωρίζω για τους λογαριασμούς του πατέρα μου και δεν γνωρίζω τι ποσά είχαν», ήταν η μόνιμη απάντηση των παιδιών του Χρ. Καραβέλα που αποποιήθηκαν το στίγμα του συνεργού στην κακουργηματική πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) που...
αποδίδεται στον πατέρα τους.

Και οι τρεις αμφισβήτησαν τη γνησιότητα των υπογραφών τους σε εξουσιοδοτήσεις εισαγωγής κεφαλαίων που χρησιμοποιήθηκαν για να ανοιχτούν οι επίμαχοι λογαριασμοί με τον πατέρα τους σε διάφορες ελληνικές τράπεζες. Με μία φωνή όμως, η Αλεξία, η Φοίβη και η Χρυσάνθη Καραβέλα, πριν ακόμη μάθουν τι είδους ποινική μεταχείριση θα επεφύλασσε η Δικαιοσύνη για εκείνες, απάντησαν στον ανακριτή κ. Ν. Ζαγοριανό: «Αν ο πατέρας μου έλεγε να βάλω υπογραφή σε οποιοδήποτε τραπεζικό έγγραφο, θα το έκανα χωρίς επιφύλαξη».

«Σαφές μήνυμα»
Από την πλευρά του ο Χρ. Καραβέλας, μέσω του συνηγόρου του κ. Γιάννη Μαρκουλάκου, δηλώνει αγανακτισμένος για την ποινική μεταχείριση της συζύγου και των παιδιών του, θεωρώντας ότι η προφυλάκιση και οι υπέρογκες εγγυήσεις αποτελούν σαφές μήνυμα για να εξαναγκαστεί να επιστρέψει και να μιλήσει για την υπόθεση. Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, από το ανακριτικό γραφείο στην Ευελπίδων τις επόμενες μέρες ενδέχεται να περάσει και ο ανήλικος γιος του Χρ. Καραβέλα με τον οποίο επίσης είχε κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Οι δικηγόροι της οικογένειας Καραβέλα σήμερα αναμένεται να προσφύγουν στο δικαστικό συμβούλιο θεωρώντας ότι ο ανακριτής και ο εισαγγελέας εξάντλησαν την αυστηρότητά τους στέλνοντας τη μητέρα και τη μία κόρη στη φυλακή και επιβάλλοντας υπέρογκες εγγυήσεις- συνολικά 2 εκατομμύρια ευρώ- στις αδερφές της. Το γεγονός μάλιστα ότι τις υποχρεώνει να πληρώσουν σε μετρητά μέχρι τη Δευτέρα, με δεδομένο ότι έχουν δεσμευθεί εδώ και μήνες όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί της οικογένειας, καθιστά- όπως λένε οι υπερασπιστές- αδύνατη την καταβολή τέτοιας εγγύησης, επισημαίνοντας πως η ασυνέπεια σε περιοριστικούς όρους συνεπάγεται με προφυλάκιση.

«Η απόφαση της Δικαιοσύνης στερείται νομικής βάσης και ελήφθη βεβιασμένα προφανώς υπό καθεστώς πλήρους σύγχυσης. Η σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν παραπέμπει περισσότερο σε επιβολή αντιποίνων με πολύ συγκεκριμένους στόχους παρά σε δίκαιη κρίση», δήλωσε ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της οικογένειας Καραβέλα κ. Ηλίας Μπίσιας.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το περιεχόμενο των απολογιών των κατηγορουμένων:

Ανακριτής: Ποιες είναι οι σχέσεις σας με τους γονείς σας;

Κατηγορουμένη: Εξαιρετικές. Είμαστε μία αγαπημένη οικογένεια.

Ανακριτής: Πώς εξηγείται το γεγονός ότι στη δικογραφία υπάρχει φερόμενη δήλωση δική σας προς την τράπεζα ΗSΒC για τον επαναπατρισμό των αναφερόμενων στο κατηγορητήριο χρηματικών ποσών από τον λογαριασμό της τράπεζας CRΕDΙΤ SUΙSSΕ της Ζυρίχης;

Κατηγορουμένη: Δεν αναγνωρίζω τις υπογραφές που υπάρχουν στα έγγραφα αυτά, αλλά και αν μου έλεγε ο πατέρας μου να πάω, θα πήγαινα.

Ανακριτής: Για λογαριασμούς στο εξωτερικό γνωρίζετε να μας πείτε τίποτα;

Κατηγορουμένη: Δεν γνωρίζω για λογαριασμούς στο εξωτερικό. Πάντως από το 2002-2003 είχε σοβαρά προβλήματα υγείας και έκανε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, πιθανολογώ ότι από εκείνη την περίοδο να σκέφτηκε να τακτοποιήσει την περιουσία του.

Ανακριτής: Γνωρίζετε ποιες ήταν οι πη γές των εισοδημάτων του; Κατηγορουμένη: Ξέρω ότι εργαζόταν στη Siemens πάρα πολλές ώρες σε ένα κομμάτι που αφορούσε τα οικονομικά, χωρίς να μας πει ποτέ τη θέση του και δεν τον βλέπαμε καθόλου.

Ανακριτής: Διερωτηθήκατε ποτέ υπό ποιες συνθήκες η οικογένειά σας μετακόμισε από την αρχική κατοικία στην Καισαριανή στη σημερινή κατοικία στην Εκάλη;

Κατηγορουμένη: Δεν με απασχόλησε αυτό. Με προβλημάτισε κάπως η μεταφορά και μία χαρά περνούσαμε με τα αδέρφια μου.
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: