25.6.09

Η τρομοκρατία εξαρθρώθηκε κ. Χρυσοχοΐδη; ...

Από το www.antinews.gr
Λες και δεν μεσολάβησε τίποτα από το δραματικό εκείνο καλοκαίρι του 2002. Πίσω στην αρχή της ελληνικής τρομοκρατίας πηγαίνει το πολιτικό σύστημα η σαφής αναφορά στην προκήρυξη της «Σέχτας Επαναστατών» ότι αποτελεί την «συνέχεια» οργανώσεων ένοπλης πάλης «όπως η Ε.Ο. Οκτώβρης 80΄, η Αντικρατική Πάλη, η Επαναστατική Αλληλεγγύη, η 1η Μάη και ορισμένοι κύκλοι του Ε.Λ.Α» των οποίων επιδιώκει το «ξεπέρασμα»

Γράφει μεταξύ άλλων στην προκήρυξή της: «Η ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ αποτελεί την ευρύτερη συνιστώσα που συναντιούνται όλες οι αντάρτικες αποκλίνουσες τάσεις που δεν συμμορφώνονται με τη τεχνική της πολιτικής αντιπαράθεσης, ούτε με τα κλασσικά ορθόδοξα επαναστατικά δόγματα. Διεκδικούμε το σημείο σύνδεσης, αλλά και την...

εξελικτική συνέχεια, προηγούμενων ιστορικών …Ιχνηλατώντας τα χνάρια αυτής της πολιτικής εμπειρίας και της παρακαταθήκης αντάρτικων σχηματισμών, όπως η Ε.Ο. Οκτώβρης 80΄, η Αντικρατική Πάλη, η Επαναστατική Αλληλεγγύη, η 1η Μάη και ορισμένοι κύκλοι του Ε.Λ.Α. δεν αναζητούμε την ιστορική τους δικαίωση, αλλά τη συνέχεια και το ξεπέρασμα τους. Την ένοπλη επαναστατική κριτική και το αντιεραρχικό αντάρτικο πόλης….»
Θυμάται άραγε ο κ. Χρυσοχοίδης που μαζί με πολλούς άλλους Νεοδημοκράτες και ΠΑΣΟκους έσπευσε να διακηρύξει το τέλος της τρομοκρατίας, τι έγραφε ο αρχηγός της αστυνομίας επί ΠΑΣΟΚ Φώτης Νασιάκος στον πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ σε ένα απόρρητο υπόμνημα το Φθινόπωρο του 2001;

Πίσω στη γένεση της εγχώριας τρομοκρατίας

«Γράφει μεταξύ άλλων το υπόμνημα που συνέταξε το τότε επιτελείο της «αντιτρομοκρατικής»: «Η πτώση της δικτατορίας στην Ελλάδα σηματοδοτεί χρονικά την έναρξη του φαινομένου της τρομοκρατίας στη χώρα μας. Ο «Ε.Λ.Α.» αρχικά (Απρίλης 1975) και η «Ε.Ο.17Ν» λίγο αργότερα (Δεκέμβριος 1975) κάνουν την εμφάνισή τους με χτυπήματα κατά Αμερικανικών στόχων και έκτοτε κυριαρχούν στην ανάπτυξη τρομοκρατικής δραστηριότητας στη χώρα μας…Στα 24 έτη που πέρασαν από τότε , εμφανίσθηκε μια σειρά από άλλες οργανώσεις ομοειδούς προσανατολισμού, εξαρτώμενες ή όχι από τις παραπάνω κορυφαίες οργανώσεις και οι οποίες φαίνεται ότι από χρόνια έχουν αυτοδιαλυθεί ή ενδεχομένως συγχωνευθεί με αυτές. Κυριότερες από αυτές θεωρούνται ο «Ιούνης 78», ο «Οχτώβρης 80», η «Ε.Ο. 1η Μάη», η «Ομάδα Επαναστατικής Λαϊκής Αλληλεγγύης», η «Αντικρατική Πάλη»…

Η «Αντικρατική Πάλη»

Ο «Ιούνης 78» είχε εκτελέσει τον Μπάμπαλη, αλλά αργότερα ο ΕΛΑ ανέλαβε ο ίδιος την ευθύνη, γράφοντας σε μια προκήρυξή του ότι χρησιμοποίησε σκοπίμως, για λόγους τακτικής, άλλο όνομα . Η «Ε.Ο. Χρ. Κασσίμης», θα υποστηρίξει όμως σε μια δική της προκήρυξη του Δεκεμβρίου 1986 ότι ο ΕΛΑ αναγκάστηκε να εκτελέσει τον Μπάμπαλη για να μην «του φύγουν», όσοι του έφυγαν το 1980.

Ποιοι ήταν εκείνοι που του έφυγαν; Η «Αντικρατική Πάλη» του Χρήστου Τσουτσουβή, που μνημονεύεται σήμερα από την Σέχτα. Η Αντικρατική Πάλη συνδέθηκε με την 17Ν με την δικογραφία που σχηματίστηκε το 1987 για τα ευρήματα στη γιάφκα Τσουτσουβή - Μπαλάφα - Πρέκα στα οποία μεταξύ άλλων υπήρχε: «τεμάχιο χαρτιού που είχε επικολληθεί με σελοτέϊπ σε ένα κοκάλινο μπρελόκ κλειδιών είχαν γραφεί δια χειρός Χ. ΤΣΟΥΤΣΟΥΒΗ, τα στοιχεία του αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε ως (δεύτερο) όχημα διαφυγής των δραστών κατά τη δολοφονία των Αστυνομικών ΠΕΤΡΟΥ-ΣΤΑΜΟΥΛΗ, την 16-1-80 από την 17Ν». (στη φωτο ο Χ. Τσουτσουβης νεκρός)
«1 Μάη»

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στην πρώτη δίκη του ΕΛΑ στην «ΕΟ 1η Μάη» μετείχαν όλοι οι κατηγορούμενοι, αφού «η οργάνωσις αυτή ευρίσκετο εις το στάδιον της ενσωματώσεώς της μετά της τοιαύτης “Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας” (ΕΛΑ) που ανέλαβε την ευθύνη του περιγραφομένου ως άνω εγκλήματος (της έκρηξης στο αυτοκίνητο του αυτόπτη μάρτυρα στην απόπειρα Ραυτόπουλου».

Επι χρόνια η αντιτρομοκρατική θεωρούσε τον ΕΛΑ και την «1 Μάη» σαν μια και την αυτή οργάνωση. Στις 23/1/89 η «1 Μάη» δολοφόνησε το δικαστικός Α. Βερνάρδος, παράλληλα με άλλες τρομοκρατικές ενέργειες του «βρώμικου 89»
Η «20 Οκτώβρη»

Το «Κίνημα 20 Οκτώβρη» ιδρύθηκε στο Παρίσι στις 20 Οκτωβρίου 1969 από ανένταχτους μέχρι τότε και από πρώην στελέχη της «Δημοκρατικής Άμυνας» και του ΠΑΜ. Μεταξύ των ιδρυτών του ήταν ο Γιάννης Σερίφης , ο Χρήστος Κασσίμης και ο Δημήτρης Ψυχογιός. Το βασικό ιδεολογικό στοιχείο που συσπείρωσε τα μέλη της «20 Οκτώβρη» ήταν ο ένοπλος αγώνας εναντίον της χούντας. Την ονομασία της οφείλει στην γκεβαρική παράδοση της εποχής να ονοματίζονται οι οργανώσεις με την (πραγματική ή συμβολική) ημερομηνία γεννήσεώς τους. Η «20 Οκτώβρη» έβαλε τις πρώτες βόμβες της στην Αθηνά, στις 20 Οκτωβρίου 1969. (στη φωτο ο Χρ. Κασσίμης, η μεγαλύτερη μορφή της ελληνικής ένοπλης πάλης, σκοτώθηκε σε σύγκρουση με αστυνομικούς στην AEG και για τον θάνατό του κατηγορήθηκε ο Σερίφης, αλλά αθωώθηκε)

Η «Οργάνωση Επαναστατικής Λαϊκής Αλληλεγγύης»

Στις 13/4/1983 ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη με τη βοήθεια τηλεχειρισμού στο Παλαιο Ψυχικό, τη στιγμή που διέρχονταν δίπλα του δυο οχήματα της εκεί πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη τότε «Οργάνωση Επαναστατικής Λαϊκής Αλληλεγγύης» (ΟΕΛΑ) η οποία συνεργάστηκε στην επιχείρηση εκείνη με τον Κάρλος και την …Στάζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: