3.6.09

Μπάλα...

Του Δημήτρη Μητρόπουλου.
ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ έχει Μουντιάλ ή ευρω-ποδόσφαιρο. Σε αντίθεση με τις αθλητικές διοργανώσεις, οι ευρωεκλογές δεν γίνονται ανά τέσσερα αλλά ανά πέντε χρόνια. Όπερ σημαίνει ότι ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να βλέπει μπάλα στην τηλεόραση το βράδυ για να χαλαρώνει. Είχε συμβεί την Κυριακή των ευρωεκλογών του 2004, όταν ο Κώστας Καραμανλής ανέμενε τα αποτελέσματα στο γραφείο του στη Ρηγίλλης παρακολουθώντας Εuro.

ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ της πολιτικής ξενοιασιάς έχουν παρέλθει. Αντί να...

βλέπει ποδόσφαιρο, ο Καραμανλής φουσκώνει και ξεφουσκώνει κάθε βράδυ σε αλλεπάλληλες τηλεοπτικές εμφανίσεις. Είναι απόλαυση να τον παρακολουθεί κανείς να προσπαθεί να αντιμετωπίσει ερωτήσεις που δεν επιδέχονται απάντηση, όπως το Βατοπέδιο. Κι είναι ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση να βλέπει κανείς την ύλη των αναπάντητων ερωτήσεων να αυξάνεται ακόμη και στις τρεις σύντομες εβδομάδες της ευρωπροεκλογικής περιόδου. Έτσι, προστέθηκε σε όλα τα πρωθυπουργικά δεινά και η φυγή Καραβέλα με ολίγη συνενοχή εκ της κυβερνήσεως.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι η Ν.Δ. προσπαθεί να απεγκλωβιστεί. Και ότι αναζητά το παραμικρό λάθος, το ελάχιστο στραβοπάτημα από το ΠΑΣΟΚ για να βρει ευκαιρία να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα. Αυτό το λάθος μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει. Ίσα ίσα που το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί μια καμπάνια χωρίς γωνίες. Στρογγυλός και προσεκτικός και ο λόγος του Παπανδρέου, που φαίνεται, κυρίως, να θέλει να μην τρομάξει. Ανά τρεις μέρες συζητούν στην Ιπποκράτους αν πρέπει να αντεπιτεθούν με σποτ, μα τελικά δεν αποφασίζουν να τα βγάλουν.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ έβγαλε ούτε το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Ούτε εσωκομματικό ούτε προσωπικό ούτε ευρύτερα πολιτικό. Εξού και είναι προφανής η προσπάθεια της Ν.Δ. να λερώσει το κοστούμι του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Αφορμή η συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ κατά την περίοδο Σημίτη.

ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΗ ΜΕΣΑ στη λάσπη των σκανδάλων- με έναν Πρωθυπουργό που εξηγεί κάθε βράδυ ότι δεν ήξερε τι συνέβαινε έξω από την πόρτα του στο Βατοπέδιο κι ότι η Ζίμενς δεν αφορά την παράταξή του- η Ν.Δ. προσπαθεί να τραβήξει μέσα και το ΠΑΣΟΚ. Η επιλογή στόχου δεν είναι τυχαία. Στην κυβέρνηση ξέρουν πως οι αναφορές στο παρελθόν δεν συγκινούν το κοινό όσο το παρόν και το μάλλον. Εξού και στο πρόσωπο του Παπακωνσταντίνου η Ν.Δ. προσπαθεί να σταματήσει το ΠΑΣΟΚ που έρχεται.
{ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ} ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: