17.6.09

Διαπιστώσεις...

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
«ΜΕ 152 βουλευτές σε ενάμιση χρόνο θα ΄χουμε γίνει μπάχαλο- μην αμφιβάλλεις». Φέρεται να το ΄χει πει κατ΄ ιδίαν μετά τις εκλογές ο Κώστας Καραμανλής σε κορυφαίο τότε υπουργό. Ή μάλλον σε έναν από τον κύκλο των χαμένων κορυφαίων υπουργών.
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ δεν έπεσε έξω. Με διαπιστώσεις όμως δεν κάνεις πολιτική. Ο Γιάννης Μανώλης κάνει φέτος ό,τι έκανε ο Πέτρος Τατούλης πέρσι. Παίζει με τα νεύρα της συμπολίτευσης και προκαλεί τον Καραμανλή. Λίγο λίγο ο Αργείος- όπως πριν από αυτόν ο Αρκάς - ξεχειλώνει τα όρια. Το Μέγαρο Μαξίμου ακολουθεί την ίδια τακτική. Χθες ο...
Βαγγέλης Αντώναρος προκάλεσε ουσιαστικά τον Μανώλη να ρίξει την κυβέρνηση.

ΕΤΣΙ ΕΙΧΑΝ κάνει και με τον Πέτρο Τατούληπου υποτίθεται πως δεν θα τολμούσε- ώσπου δεν είχαν άλλη επιλογή από το να τον διαγράψουν. Η Ν.Δ. έμεινε με 151, αλλά οι άνθρωποι του Προέδρου κατάφεραν το απίθανο. Να πιστέψουν πως η συμπολίτευση είχε σταθεροποιηθεί. «Άλλο 152, άλλο 151», ήταν η λογική. «Τώρα που μείναμε με έναν βουλευτή, κόβονται τα καλαμπούρια. Κανείς δεν θα τολμήσει να προκαλέσει την πτώση του Καραμανλή».

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι η κοινοβουλευτική αυτή αριθμητική δεν βγαίνει. Η διαγραφή Τατούλη δεν φαίνεται να συγκρατεί τον Μανώλη. Γιατί; Διότι στην πολιτική - ιδίως δε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.- δεν υπάρχει πάντα λογική. Ακόμη χειρότερα: αν ξέρεις ότι το κόμμα σου πάει για ήττα και δεν θα ΄σαι ξανά βουλευτής, ε, τότε τι έχεις να χάσεις; Είναι μοναδική ευκαιρία να εκτονωθείς. Προσωπικά και πολιτικά. Κυβερνητικός ο Μανώλης δεν έγινε, οι κυβερνητικές πολιτικές- στον ΟΤΕ ή άλλου - δεν τον έλαβαν υπ΄ όψιν και μετά ήρθαν οι υποψηφιότητες Κρανιά και Ανδριανού στην Αργολίδα.

ΑΝ Ο Καραμανλής πίστευε πράγματι ότι με 152 βουλευτές η κυβέρνησή του δεν είχε μέλλον, έπρεπε να είχε κάνει εκλογές στην πρώτη ευκαιρία. Δεν τις τόλμησε. Τώρα ή θα διαβάζει τις επιστολές του κάθε Μανώλη ή θα πάει σε κάλπες παράδοσης εξουσίας. Το τελευταίο η βάση της Ν.Δ. δεν θα το συγχωρήσει εύκολα.
{ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ} από τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: