15.6.09

Όχι στα «δωμάτια καραντίνας»...

Διάσταση απόψεων Αβραμόπουλου - ξενοδόχων για τη γρίπη...
Αρνητικά απάντησαν οι ξενοδόχοι στην πρόταση Αβραμόπουλου, περί δημιουργίας δωματίου απομόνωσης, στις μεγάλες μονάδες, των φιλοξενούμενων για τους οποίος υπάρχει η υποψία ότι πάσχουν από νέα γρίπη.Μετά από αυτή την εξέλιξη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, τα ξενοδοχεία θα είναι σε άμεση επικοινωνία με τα πλησιέστερα νοσοκομεία, στην περίπτωση υπόπτου περιστατικού. «Τα ξενοδοχεία δεν είναι νοσοκομεία», δήλωσε εξάλλου ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Γ. Φωκάς.
Όσον αφορά στις ...
τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη διάδοση του ιού -συνολικά έχουν καταγραφεί 20 κρούσματα στη χώρα,-ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας. Επισήμανε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αυστηρή τήρηση των κανόνων προσωπικής και δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Πανδημίας, το ΚΕΛΠΝΟ αναμένεται να εκδώσει οδηγία για τον αυστηρό προσδιορισμό των συνθηκών χορήγησης αντιϊκών φαρμάκων. Επίσης συνιστάται ο εμβολιασμός πολιτών άνω των 65 ετών, αλλά και όσων πάσχουν από χρόνια νοσήματα για τον πνευμονιόκοκο, η ενίσχυση του εξοπλισμού και του παραϊατρικού προσωπικού των μονάδων εντατικής θεραπείας, η άμεση και ταχύτατη προμήθεια οκτώ εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κοινής γρίπης και η ορθολογική χρήση αντιϊκών φαρμάκων. Δρομολογείται επίσης, ο εμβολιασμός, από το Σεπτέμβριο, όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με το εμβόλιο της κοινής γρίπης.
Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: