22.6.09

ΙΡΑΝ:Οι Φρουροί της Επανάστασης θα αντιμετωπίσουν τους παράνομους διαδηλωτές με «επαναστατικό τρόπο»!...

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει εκτεταμένη νοθεία και ζητεί ακύρωση των εκλογών...
Περίπου χίλιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Τεχεράνης, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, παρά τις προειδοποιήσεις των Φρουρών της Επανάστασης ότι δεν θα διστάσουν να αντιμετωπίσουν τις «παράνομες διαδηλώσεις» που διοργανώνονται από την αντιπολίτευση.
Οι Φρουροί, που αποτελούν το επίλεκτο σώμα ασφαλείας στο Ιράν, προειδοποίησαν ακόμα τις χώρες της Δύσης να σταματήσουν να στηρίζουν τους «ταραχοποιούς».
«Δεν θα διστάσουμε να αντιμετωπίσουμε τους ταραχοποιούς στις παράνομες διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν από κάποιους υποψηφίους», όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους.
Οι Φρουροί της Επανάστασης, που είπαν επίσης ότι θα...
αντιμετωπίσουν τους παράνομους διαδηλωτές με «επαναστατικό τρόπο», έχουν στενούς δεσμούς με τον ανώτατο ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Ο επικεφαλής των διαδηλωτών Μιρχοσεΐν Μουσαβί έχει ζητήσει χθες το βράδυ έκκληση να συνεχιστούν οι διαδηλώσεις.

Την ίδια ώρα, η ιρανική αστυνομία απηύθυνε εκκλήσεις προς καταδότες, οι οποίες επανελήφθησαν από τουλάχιστον ένα πρακτορείο ειδήσεων, για να αναγνωριστούν οι «ταραχοποιοί» που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης.

«Οι πολίτες θα πρέπει να προσφέρουν όλες τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες που έχουν στην κατοχή τους στην αστυνομία για να συλλάβει τους ταραχοποιούς», αναφέρεται στην έκκληση της αστυνομίας που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ένας «ορισμένος αριθμός ταραχοποιών» συνελήφθησαν «με τη βοήθεια των πολιτών μας».

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει εκτεταμένη νοθεία και ζητεί ακύρωση των εκλογών. Νωρίτερα, το πανίσχυρο Συμβούλιο των Φρουρών παραδέχτηκε ότι σε μερικές περιφέρειες υπήρξαν περισσότερα ψηφοδέλτια απ’ ό,τι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, αλλά πρόσθεσε ότι αυτό δεν επηρέασε το εκλογικό αποτέλεσμα.

Εν τω μεταξύ, φοιτητικές ενώσεις του Ιράν ανακοίνωσαν ότι αύριο Τρίτη θα πραγματοποιήσουν διαδήλωση έξω από τη βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την «ανάμειξη» του Λονδίνου στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας τους, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της «μοχθηρής κυβέρνησης της Μεγάλης Βρετανίας, για την ανάμειξή της στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράν, για το ρόλο της στα επεισόδια της Τεχεράνης και για την υποστήριξή της προς τους ταραξίες», προσθέτει το σχετικό τηλεγράφημα.

Στη Ρώμη το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Ιταλία είναι πρόθυμη να δεχθεί στην πρεσβεία της στην Τεχεράνη τραυματισμένους διαδηλωτές σε συντονισμό και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: