23.6.09

Παραμένει στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Αλαβάνος...

Το σκληρό και σαφές μήνυμα του κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ, επικαλέστηκε ο Αλ. Αλαβάνος για να αιτιολογήσει την ανάκληση της απόφασής του να παραιτηθεί από βουλευτής και πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα ζήτησε νέου τύπου σχέσης της Κουμουνδούρου και του σχήματος, καλώντας μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς την ηγεσία του κόμματος να εγκαταλείψει το μοντέλο χειραγώγησης που έχει εφαρμόσει.
Αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο Αλ. Αλαβάνος τόνισε χαρακτηριστικά: "Οι δύσκολες αυτές μέρες είχαν και...
τη χρησιμότητά τους. Αναδείχθηκαν προβλήματα, δύσκολα αλλά επιλύσιμα, έξω από το ημίφως κομματικών γραφείων. Αναδύθηκε ένας ζωντανός διάλογος ανάμεσα στις φίλες και τους φίλους μας. Απελευθερώθηκε, έστω και με τη μορφή της οργής ή της διάθεσης για παραίτηση, ένα πανίσχυρο συναίσθημα αγάπης για το πρωτότυπο εγχείρημά μας".

Ξεκάθαρος εμφανίστηκε ο κ. Αλαβάνος και σχετικά με τους ρόλους ΣΥΡΙΖΑ και ΣΥΝ. "Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το κόμμα μου ο Συνασπισμός", είπε ο κ. Αλαβάνος "μπορούν πια να κατανοήσουν ότι η πρόκληση δεν είναι να ελέγχουν το σχήμα συνεργασίας, ή να το βλέπουν ως διαπραγμάτευση μηχανισμών αλλά να το εμπνέουν, να το πυροδοτούν, να γονιμοποιούν την κοινή δράση, να φέρνουν ιδέες, να φιλοξενούν τους ανθρώπους της διανόησης και της τέχνης, χωρίς τους οποίους είμαστε άνυδρο τοπίο".

Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: