25.6.09

Το λουκέτο...

Της Αριστοτελίας Πελώνη
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ μην ορίστηκε πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων όταν ανατέθηκαν στην Ελλάδα το 1997, αλλά η Γιάννα Αγγελοπούλου επανήλθε πανηγυρικά το 2000 για να αναλάβει τελικά τη μεγάλη διοργάνωση.
ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ δηλώσει ότι είχε επίγνωση των δυσκολιών αλλά και εμπιστοσύνη στις δυνατότητές της. Η Αγγελοπούλου κατάφερε να οργανώσει άρτια τους Αγώνες και να κάνει τον δαιδαλώδη κρατικό μηχανισμό να δουλέψει έστω και την τελευταία στιγμή. Εξαφανίστηκε από το προσκήνιο λίγο μετά την Τελετή Λήξης στο ΟΑΚΑ. Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν...
φάνηκε πρόθυμη να την ανταμείψει εμπράκτως για την επιτυχία της... ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ το καλοκαίρι του 2006 για να διεκδικήσει το μερίδιο που θεωρούσε ότι της αναλογούσε στα πολιτικά πράγματα. Μαζί με τον σύζυγό της Θόδωρο αγόρασε τον «Ελεύθερο Τύπο» και δήλωνε ότι είχε πλήρη συνείδηση της ευθύνης που συνεπαγόταν ο νέος ρόλος της. Ωστόσο, αυτή τη φορά οι ευθύνες δεν αφορούσαν τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων αλλά του Ομίλου Αγγελόπουλου.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΕΨΑΝ τότε πως η «σιδηρά κυρία» που κατόρθωσε να οργανώσει τους Ολυμπιακούς, θα είχε εξασφαλισμένη επιτυχία στον χώρο του Τύπου. Όμως, η αγορά είχε άλλα σχέδια. Έτσι, την εικόνα της Γιάννας που χόρευε εκστασιασμένη το καλοκαίρι του 2004 στις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου διαδέχθηκε αυτή των 450 εργαζομένων που έμειναν αποσβολωμένοι να διαβάζουν την ανακοίνωση για «λύση και εκκαθάριση» των επιχειρήσεων «Ελεύθερος Τύπος» και City 99,5.

Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ μπορεί να ανοίγει ή να κλείνει μια επιχείρηση, αν η λειτουργία της τον ζημιώνει. Είναι νόμος του επιχειρείν. Ο χώρος του Τύπου και των ΜΜΕ δεν αποτελεί εξαίρεση. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που αρκετοί επιχειρηματίες καταλαμβάνουν εξ εφόδου θέση στα μίντια.

ΓΙΑ ΤΗΝ Αγγελοπούλου οι επιχειρήσεις του Τύπου απέβησαν κάτι σαν «τοξικό» ομόλογο. Δεν είναι πια η Γιάννα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Είναι η Γιάννα του λουκέτου στον «Ελεύθερο Τύπο», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις όποιες πολιτικές φιλοδοξίες της.
{ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ} από τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: