1.5.21

Συνέλαβαν 14χρονο για προσβολή του Ερντογάν στην Τουρκία...


Ένα 14χρονο αγόρι συνελήφθη στη νοτιοανατολική τουρκική επαρχία Χακκάρι με την κατηγορία της προσβολής του Τούρκου προέδρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Mezopotamya.

Ο... ανήλικος τέθηκε υπό κράτηση στο πλαίσιο έρευνας, που διενήργησε ο εισαγγελέας στην Ισπάρτα, και μεταφέρθηκε στην επαρχιακή πρωτεύουσα για ακτινογραφίες προκειμένου να επιβεβαιωθεί... η πραγματική του ηλικία.


«Το παιδί μου δεν έκλεψε, δεν συμμετείχε σε κάποιο επαίσχυντο έγκλημα, συνέλαβαν ένα παιδί 13-14 ετών μόνο και μόνο επειδή μοιράστηκε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν αξίζουμε αυτήν τη μεταχείριση», φέρεται να δήλωσε ο πατέρας του 14χρονου.

Χιλιάδες άνθρωποι στην Τουρκία βρίσκονται υπό έρευνα ή υπό κράτηση με τους περισσότερους να αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης, λόγω φερόμενων προσβολών του Ταγίπ Ερντογάν. 

Η προσβολή του προέδρου είναι έγκλημα στην Τουρκία, σύμφωνα με το αμφιλεγόμενο άρθρο 299 του ποινικού κώδικα της χώρας (TCK). Όποιος προσβάλλει τον Ερντογάν μπορεί να καταδικαστεί σε έως και τέσσερα χρόνια φυλάκισης. Μάλιστα, υπάρχει η δυνατότητα αύξησης της ποινής, εάν το «έγκλημα» διαπράχθηκε μέσω των μέσων ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: