28.5.21

Συμμαχία γιοκ...


Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να οικοδομήσει μία πολιτική συμμαχία απέναντι στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όμως μαθαίνουμε ότι προς το παρόν υπάρχει μία αποχώρηση από το πλευρό του. Αναφερόμαστε στο... κόμμα των Οικολόγων-Πράσινων, που από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και μετά συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, στις κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα είχαν και συμμετοχή με δικό τους στέλεχος, τον Γιάννη Τσιρώνη, που υπηρέτησε ως Υφυπουργός Περιβάλλοντος. Οι Οικολόγοι-Πράσινοι έχουν αποφασίσει να πορευτούν μόνοι τους στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές διεξαχθούν.

Κακές γλώσσες
 
 
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η απόφαση αυτή των Οικολόγων-Πράσινων σχετίζεται με το ότι δεν τηρήθηκε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η μεταξύ τους συμφωνία. Τι προέβλεπε αυτή; Την παραίτηση ενός εκ των βουλευτών Επικρατείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να λάβει τη θέση του η Κατερίνα Ανδρικοπούλου, που είναι στέλεχος των Οικολόγων και βρισκόταν στην 5η, μη εκλόγιμη θέση. Μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει συμβεί και απ’ ό,τι φαίνεται, δεν πρόκειται να συμβεί. Πάντως, εμείς μαθαίνουμε ότι άλλος είναι ο λόγος που αποφάσισαν να βάλουν τέλος στη συνεργασία με τη Κουμουνδούρου.

Γερμανικός αέρας 

Φαίνεται, λοιπόν, ότι οι Οικολόγοι-Πράσινοι προσπαθούν να καβαλήσουν το κύμα που έρχεται από τη Γερμανία και να μετρήσουν τις δικές τους δυνάμεις στις κάλπες. Το εκεί αδελφό τους κόμμα δείχνει πως «χτυπάει» στα ίσια τους Χριστιανοδημοκράτες και διεκδικεί την Καγκελαρία, με υποψήφια για τη θέση την Αναλένα Μπέρμποκ, που τα πάει εξαιρετικά στις δημοσκοπήσεις και έτσι αισιοδοξούν ότι θα τα καταφέρουν να κερδίσουν τις γερμανικές εκλογές για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Τόσο μεγάλη είναι δε η επιρροή των Γερμανών Πράσινων στους Έλληνες ομοϊδεάτες τους, που οι τελευταίοι θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή ζωντανή αναμετάδοση της ομιλίας της Μπέρμποκ στο συνέδριο του κόμματος.

Από την στήλη "Off the Record" (VICE)

Δεν υπάρχουν σχόλια: