28.5.21

Κυριάκο πώς ξέφυγες πάλι έτσι;...


Όσο περισσότερο προσπαθώ να δω θετικά την Πρωθυπουργία Μητσοτάκη, τόσο περισσότερο θλίβομαι... Όσο πιο κοντά έρχεται κανείς σε κάτι που έχει αρχίσει να κακοφορμίζει, τόσο πιο οφθαλμοφανείς γίνονται οι αδυναμίες του. Όσο και αν προσπαθούν τα συστημικά media να καλύψουν... με ένα πέπλο σκιάς, η έλλειψη gravitas είναι παραπάνω από εμφανής.

Κυριάκο μου θέλω να πάει μπροστά η Χώρα και σε νοιάζομαι γι’ αυτό κάθισα και σκέφθηκα… Είχα αποφασίσει να μην ξαναγράψω κάτι που μπορεί να εκληφθεί από τους δήθεν πολιτικορθολόγους image makers σου ως προσωπική επίθεση, αλλά μετά το τελευταίο συμβάν με την κάκιστη έως ρατσιστική, αλλά σίγουρα προσβλητική ατάκα σου στον συμπολίτη μας ΑΜΕΑ στη Θεσσαλονίκη στον οποίο υπέδειξες να «φορέσει σωστά τη μάσκα», και έκανες φθηνό χιούμορ από πάνω λέγοντάς του «ωραίο το εργαλείο σου»!!!, δεν άντεξα. Ξέφυγες πάλι…

Κυριάκο είσαι καλά;

Τί σου λείπει;

Έφτιαξα μια λίστα με τις επτά (7) ΑΡΕΤΕΣ του ΗΓΕΤΗ που μάλλον δεν διαθέτεις και κατά τα φαινόμενα δεν θα μπορέσεις να ανακτήσεις(λάθος ρήμα, γιατί προφανώς δεν τις διαθέτεις) αποκτήσεις ποτέ!

Γιατί;

Γιατί έχεις πάψει -εδώ και καιρό- να προσπαθείς να βελτιωθείς. Θεωρείς τον εαυτό σου, απόλυτα επιτυχημένο, πλήρη, ολοκληρωμένο ως προσωπικότητα, αλάνθαστο στις αποφάσεις του. Και όμως μάλλον είσαι βαθύτατα ελλειμματικός. Ας δούμε πως, γιατί και τί σου λείπει:

ΑΡΕΤΗ 1η: ΟΡΑΜΑ

Έχεις όραμα;

Είχες όταν ανέλαβες;

Αν όχι ακριβώς όραμα, τουλάχιστον στόχο.

Ήθελες να ξανακάνεις την Ελλάδα «πλούσια». Φιλοδοξούσες να την επαναφέρεις στο δρόμο της ανάπτυξης. Αυτό όμως παιδί μου είναι στόχος. Οι ξένες επενδύσεις, τα Ταμεία Ανάπτυξης κ.λπ. είναι «μέσα», δεν είναι όραμα.

Όραμα είχε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και μάλιστα 3πλό! Το υλοποίησε κιόλας. Δεν το «έταζε».

1)Έθεσε τις βάσεις του εκσυγχρονισμού της μεταπολεμικής Ελλάδας το ’50 και το ’60 αναίμακτα και όχι ρεβανσιστικά.

2)Αποκατέστησε τη Δημοκρατία το 1974 μετά την 7χρονη Δικτατορία, και

3)Την οδήγησε στη σίγουρη -τότε- αγκαλιά της ΕΟΚ το 1981.

Το νέο σου όραμα για τη μετά την Πανδημία εποχή ποιό ακριβώς είναι;

RESET;

ΕΛΛΑΔΑ 2,0;

Η συμβολική οργάνωση ενός νέου οραματικού αφηγήματος φοβάμαι πως ξεφεύγει της εμβέλειάς σου και αυτής των συνεργατών σου.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...

πηγη antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: