31.5.21

Πώς το FB άναψε πράσινο φως σε «θεωρίες συνομωσίας»...


...ακολουθώντας την κυβέρνηση των ΗΠΑ...
Μερικές φορές είναι συναρπαστικό να κάθεσαι αναπαυτικά στον καναπέ σου και να παρακολουθείς από το κινητό ή τον υπολογιστή σου πώς μια διαρροή από τον Λευκό Οίκο μεταδίδεται σαν... θανατηφόρος ιός από το σύνολο των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης των ΗΠΑ.

Βλέπεις την πληροφορία να «μεταλλάσσεται» και να διαπερνά το ανοσοποιητικό σύστημα και των πιο ψύχραιμων μέσων ενημέρωσης.


 
Ο ενημερωτικός «ιός» της εβδομάδας ήρθε με τη μορφή μιας διαρροής στη Wall Street Journal, σύμφωνα με την οποία ο Λευκός Οίκος επανεξετάζει το ενδεχόμενο ο κορονοϊός να δημιουργήθηκε σε κάποιο εργαστήριο της Κίνας. Επικαλούμενη πηγές που δεν κατονομάζει, η εφημερίδα ουσιαστικά αναμασά παλαιότερο επιχείρημα του Ντόναλντ Τραμπ ότι τρεις εργαζόμενοι κινεζικού εργαστηρίου στην επαρχία Γουχάν νοσηλεύτηκαν με κορονοϊό τον Νοέμβριο του 2019 (απόλυτα φυσιολογικό σε μια περιοχή που ήταν το επίκεντρο της πανδημίας).

Ο πραγματικός τίτλος του κειμένου έπρεπε να είναι: «Ο Μπάιντεν αναμασά τις θεωρίες συνομωσίας του Τραμπ χωρίς να παρουσιάζει νέα στοιχεία». Τα αμερικανικά ΜΜΕ, όμως, αντιμετώπισαν την πληροφορία σαν τρομακτική αποκάλυψη. Στη μάχη ρίχτηκε ακόμη και ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, ο οποίος σε λίγα λεπτά πέταξε στα καλάθι των αχρήστων τη δική του επιστημονική θεωρία σύμφωνα με την οποία η εξελικτική πορεία του ιού δείχνει ότι αναπτύχθηκε στη φύση.

Για να διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Άρη Χατζηστεφάνου για το Sputnik, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: