28.5.21

«Αποκάλυψε» τον στρατηγικό στόχο-«κλειδί» του ΣΥΡΙΖΑ...



Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναλύσει πολλές φορές πώς διαμορφώνονται οι πολιτικοί συσχετισμοί, αλλά και ποια είναι τα σημεία-κλειδιά που πρέπει να αλλάξουν για να αρχίσει να τίθεται εκ νέου σε τροχιά εξουσίας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πολλοί, λοιπόν, προβληματίζονται για το μέγεθος της «τοξικότητας» που ακόμη κουβαλά στις πλάτες του ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο έδωσε… ρέστα τα προηγούμενα χρόνια. 

Έτσι, κεντρικός και στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ατονήσει αυτό το μέτωπο και κυρίως να διαψευσθεί η ρητορική επί της οποίας χτίστηκε. Αυτό υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Χαρίτσης, όταν ρωτήθηκε για την αλλαγή στάσης της ΝΔ σε σχέση με θέματα που είχε εργαλειοποιήσει ως αντιπολίτευση: «Η ΝΔ ως αντιπολίτευση κατήγγειλε μια σειρά ριζοσπαστικές τομές και δαιμονοποίησε κατακτήσεις που έβγαζαν τη χώρα από την εσωστρέφεια και την μνημονιακή επιτροπεία. Το είδαμε στο περίφημο μαξιλάρι των 37 δις, το είδαμε στην φαρμακευτική κάνναβη, το είδαμε στην συμφωνία των Πρεσπών. 

Ήταν τρεις περιπτώσεις όπου η στάση της Νέας Δημοκρατίας ταλαντευόταν μεταξύ χυδαιότητας και λαϊκισμού», υπογράμμισε μιλώντας στο Libre, για να προσθέσει: «Θα ήταν εύκολο να επισημάνω το πόσο αστεία ακούγονται όλα αυτά σήμερα και πόσο έχει φανεί η ρηχότητα της Νέας Δημοκρατίας που προσπαθεί -άλλοτε δειλά και άλλοτε φωναχτά- να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις εντυπωσιακές κυβιστήσεις της». Και αμέσως μετά, αποκάλυψε τον κεντρικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας ως εξής: «Θα σταθώ στο μείζον: τα παραμύθια που έχτισαν το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο σήμερα έχουν καταρρεύσει. Και αυτό θέτει στον ΣΥΡΙΖΑ μια μεγάλη ευθύνη. Να αποδείξει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος για την άσκηση πολιτικής: τόσο στο περιεχόμενο της πολιτικής όσο και στο ίδιο το ύφος της πολιτικής πράξης και ρητορικής». 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πανδημία πορεύτηκε με σύνεση και σοβαρότητα. Καταθέσαμε προτάσεις, στηρίξαμε την κοινή υγειονομική προσπάθεια, καταγγείλαμε τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες. Δεν ισχυριζόμαστε ότι έχουμε όλες τις απαντήσεις. Θέτουμε όμως το σωστό ερώτημα: μπορεί η εμπειρία της πανδημίας να αλλάξει τη χώρα μας προς το καλύτερο; Αυτό επιζητεί η ελληνική κοινωνία, αυτό έχει ανάγκη η νέα γενιά, αυτό είναι που συγκινεί τους ανθρώπους που έχουν ζοριστεί και σφίγγουν τα δόντια σε δύσκολες συνθήκες. Σε αυτήν την ερώτηση η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι καταφατική. Μπορούμε να κάνουμε μία νέα αρχή», κατέληξε ο Αλέξης Χαρίτσης και επ’ αυτών θα ακούσουμε πολύ περισσότερα από εδώ και στο εξής…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: