28.5.21

Μεγάλες πυρκαγιές σε Μακρακώμη και Καλαμάκι Κορίνθου...


Διπλό μέτωπο πυρκαγιάς είναι σε πλήρη εξέλιξη. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες κοντά στη Μακρακώμη Φθιώτιδας, όπου απειλούνται και σπίτια, αλλά και στην Κορινθία κοντά στον Κάβο Ισθμίας. 

Στο... χωριό Βίτωλη του Δήμου Μακρακώμης η φωτιά ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, όταν τρακτέρ πήρε φωτιά. Η φωτιά επεκτάθηκε σε κολόνες της ΔΕΗ, άρχισε να καίει βλάστηση και πλέον είναι σε πλήρη εξέλιξη καίγοντας ελιές και δασικές εκτάσεις. Πλέον καίει δάσος σε δύσβατο σημείο. Στην μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και υδροφόρες του Δήμου Μακρακώμης. 

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρούν 30 άνδρες με 11 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Εξαιτίας της φωτιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Λαμίας-Καρπενησίου, στο ύψος του χωριού.

Φωτιά και στο Καλαμάκι Κορίνθου

Συναγερμός και στην περιοχή «Κάβος Ισθμίας» στην περιοχή Καλαμάκι, όπου εξαιτίας πυρκαγιάς που καίει αριστερά και δεξιά του δρόμου έχει διακοπει η κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ισθμού-Επιδαύρου. Η φωτιά, ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία γύρω στις 5.30 και καίει δασική έκταση.


Το έργο της Πυροσβεστικής δυσκολεύει το γεγονός ότι πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Οι κάτοικοι της περιοχή κλήθηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να απομακρυνθούν για προληπτικούς λόγους, καθώς σύμφωνα με την πυροσβεστική προς το παρόν δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 13 οχήματα, 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: