29.5.21

Η μεταγραφή Κεδίκογλου, το παρασκήνιο στο ΚΙΝΑΛ...


...και η συμφιλίωση...
Σιωπηλούς τριγμούς φαίνεται ότι προκάλεσε στο ΚΙΝΑΛ η προσχώρηση του Συμεών Κεδίκογλου στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κεδίκογλου σε συνέντευξη του αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς στο γεγονός ότι το ΚΙΝΑΛ δεν έκανε αυτά που έπρεπε, και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «αποτελεί φορέας της δημοκρατικής παράταξης». Στο κάδρο έβαλε... και τις εκτιμήσεις του ότι όσο προχωράμε κοντά στις εκλογές τόσο τέτοιου είδους κινήσεις σαν την δική του θα αποτελούν «μονόδρομο, για να αλλάξει η δεξιά πορεία της χώρας». Τόπο στην οργή έδωσε ο διευθυντής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος σχετικά με αιχμηρό κείμενο που είχε γράψει ο Κεδίκογλου πίσω το 2019 για την συμπόρευση της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Φορέας σήμερα της δημοκρατικής παράταξης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και φυσικός επικεφαλής και εκφραστής ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας. Υπηρετώντας αυτή την παράταξη όλη μου τη ζωή, έχοντας μια κρυστάλλινη διαδρομή, αισθάνομαι χρέος να ανταποκριθώ στο κάλεσμα κι ενώνω τις δυνάμεις μου για τον κοινό σκοπό».

Αυτά σημείωσε χθες σε ανάρτηση του ο Συμεών Κεδίκογλου ανακοινώνοντας ότι πλέον θα συμπορεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σ. Κεδίκογλου εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής Εύβοιας με το ΠΑΣΟΚ το 2009 και επανεκλέχτηκε το 2012. Διετέλεσε υφυπουργός Παιδείας από τον Ιούνιο του 2013 ως τον Ιούνιο του 2014 στην συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ενώ ακολούθησε το Γιώργο Παπανδρέου στη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ το 2014 και ήταν υποψήφιος με το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) στις εκλογές του 2015. Επαναπροσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ και στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ.

Σε συνέντευξη του στο ieidiseis.gr και τον Βασίλη Σκουρή, αναφέρθηκε στην παραπάνω επιλογή του και εξήγησε αυτή την κίνηση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε σε επανειλημμένες εκλογικές αναμετρήσεις να πάρει ποσοστά άνω του 30%. Μόνο ένας που εθελοτυφλεί δεν παραδέχεται ότι με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού είναι πια ο φορέας της δημοκρατικής παράταξης και ο Αλέξης Τσίπρας ο φυσικός επικεφαλής και εκφραστής της».

Την ίδια ώρα, επικαλείται κείμενο του από το 2016 με τίτλο «Τελευταίο καμπανάκι για την κεντροαριστερά» σχολιάζοντας ότι προφητικά είχε κριθεί η πορεία του ΚΙΝΑΛ. «Δυστυχώς έκτοτε (2016), δεν έγινε τίποτα», αναφέρει.

Σε ερώτηση για το αν θα ακολουθήσουν και άλλα στελέχη του χώρου το δικό του παράδειγμα, ο Κεδίκογλου αναφέρει: «Εκτιμώ χωρίς να προδικάζω, πως καθώς θα πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών και τα διλήμματα θα μεγαλώνουν θα γίνεται μονόδρομος για όλο και περισσότερους προοδευτικούς πολίτες που θα θέλουν να αλλάξει η δεξιά πορεία της χώρας. Στελέχη από κεντρική πολιτική σκηνή, αυτοδιοίκηση, σωματεία αλλά και απλοί πολίτες φυσικά».

Ωστόσο, ο ίδιος τάχθηκε υπερ μια συνεργασίας των «προοδευτικών δυάμεων» έπειτα από τις ενδεχόμενες εκλογές. «Είναι ευκταίο και αναγκαίο» είπε χαρακτηριστικά.

Δημοσίευμα του Documento μεταφέρει το κλίμα εκνευρισμού που επικρατεί στο ΚΙΝΑΛ έπειτα από την απόφαση Κεδίκογλου να προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά σχολίασε στο μέσο: «Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Είναι γλυκιά η καρέκλα, όπως φαίνεται».

Νερό και Αλάτι..

Ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μίλησε χθες στο Action24 και την εκπομπή Brainstorming με τους Σταμάτη Ζαχαρό και Κατερίνα Δούκα, σχετικά με την μεταγραφή Κεδίκογλου.

Ειδικότερα, απαντώντας στο πώς σχολιάζει το άρθρο που είχε γράψει ο Κεδίκογλου στο dailypost το 2019 και στο οποίο καταφερόταν εναντίον του επειδή πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «η πολιτική είναι ένα δυναμικό πεδίο και δεν μπαίνουν μέσα σε αυτό προσωπικά χαρακτηριστικά».

Ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο κάδρο τη συσπείρωση που λαμβάνει χώρα στο πολιτικό γίγνεσθαι.

Στην συνέχεια μάλιστα αναφέρθηκε στο τι έλεγε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη Νέα Δημοκρατία όταν ήταν στο ΛΑ.Ο.Σ, για να υποστηρίξει το επιχείρημα του. «Δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ εμού και του κ. Κεδίκογλου», πρόσθεσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Πίσω το 2019 και λίγο πριν τις εκλογές, ο Σ. Κεδίκογλου είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με κυνικά ψέματα» σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

πηγη thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: