4.12.20

Mαγική εικόνα...


Αν είσαι κλεισμένος στο σπίτι και βλέπεις τηλεόραση, η πανδημία είναι σαν το ελληνικό καλοκαίρι: a state of mind...
Θυμάστε τις τρομοκρατικές εικόνες με τα φέρετρα από το Μπέργκαμο, το καθημερινό μέτρημα νεκρών, υπό τους ήχους επιβλητικής μουσικής που έπαιζαν τα ελληνικά κανάλια την Άνοιξη; 
Εδώ και δύο βδομάδες έχουμε... εκατό και πλέον νεκρούς την ημέρα, τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα λειτουργούν σε συνθήκες πολέμου, το νοσοκομειακό προσωπικό είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης, άνθρωποι πεθαίνουν γιατί δεν υπάρχουν ΜΕΘ και στη Θεσσαλονίκη ανοίγουν μαζικούς τάφους. 

Είδατε κάτι από όλα αυτά να παίζει στα κανάλια; Όχι, προέχουν άλλα θέματα. Σήμερα για παράδειγμα, την τιμητική τους είχαν τα εγκαίνια του ασανσέρ στην Ακρόπολη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα αφιερώματα στον «φιλέλληνα» Ζισκάρ Ντ’ Εστέν. 
Οι 100 νεκροί και οι 622 διασωληνωμένοι ίσα που αναφέρθηκαν. Περισσότερο χρόνο αφιέρωσαν για το πώς θ’ ανοίξουν τα χριστουγεννιάτικα μαγαζιά.
Οι μετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν ότι όσοι ενημερώνονται από την τηλεόραση έχουν στην πλειονότητά τους θετική γνώμη για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.
Και πώς να μην έχουν, αφού τα κανάλια έχουν επιβάλλει μια μαγική εικόνα: χάρη στη στιβαρή ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα είναι πρώτη μεταξύ των πρώτων. Και ας σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε νεκρούς.
Δεν έχει σημασία που πεθαίνουν εκατό άνθρωποι την ημέρα, αφού αλλού πεθαίνουν περισσότεροι. Όλα δουλεύουν ρολόι, κάθε μέρα ανοίγουν νέες ΜΕΘ, προσλαμβάνονται γιατροί, έρχεται το εμβόλιο. Σχεδόν παρακαλάς να κολλήσεις για να νοσηλευτείς σε αυτό το υπερσύγχρονο ΕΣΥ που έχει φτιάξει η κυβέρνηση. 
Αν είσαι κλεισμένος στο σπίτι και βλέπεις τηλεόραση, η πανδημία είναι σαν το ελληνικό καλοκαίρι: a state of mind.



Δεν υπάρχουν σχόλια: