31.12.20

Μετά την Ελαφόνησο καταστρέφουν και το Ελαφονήσι...



ΦΩΤΟ...
Λίγες μέρες μετά την on camera καταστροφή της περιοχής NATURA στην Ελαφόνησο στη Λακωνία, το παράδειγμα του τηλεπαιχνιδιού GNTM φαίνεται πως ζήλεψαν και ιδιώτες «αθλητές» λειτουργώντας ως καταπατητές της φύσης, αυτή τη φορά στο Ελαφονήσι των Χανίων.

Σύμφωνα με... την καταγγελία, η οποία συνοδεύεται με φωτογραφίες, το τελευταίο διάστημα καθημερινά ΙΧ εισέρχονται στην παραλία του Ελαφονησίου, σε περιοχή που υπάρχουν μικροαποικίες προστατευόμενης χλωρίδας και υδρόβια είδη. 

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, τα άτομα αυτά αγνοούν όλα τα απαγορευτικά ενώ μερικές φορές διασχίζουν και το νησάκι, παρκάροντας δίπλα στις πινακίδες Natura.


Ταυτόχρονα φαίνονται ίχνη από οχήματα τα οποία κυκλοφορούν εντός των πασάλων στο νησάκι ενώ έφτασαν στο σημείο να μπαίνουν και μέσα στη θάλασσα με τζιπ (κεντρική φωτογραφία).





Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, οι περισσότεροι από τους καταπατητές της παραλίας ασχολούνται με το kite surfing ενώ τονίζουν ότι οποιαδήποτε συζήτηση μαζί τους και κάθε σύσταση να μην εισέρχονται στον χώρο με τα οχήματά τους, αποδείχθηκε μάταιη.








«Θεωρούμε σημαντικό τον σεβασμό του χώρου, και ακόμα και αν δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε τη ζημιά που γίνεται, σίγουρα η υποτίμηση και υποβάθμιση του χώρου θα επιφέρει όλο και περισσότερες ζημιές. Ακόμα περισσότερο έχουμε να κάνουμε με μια περιοχή που αποτελεί ένα από τα στολίδια της περιοχής», αναφέρεται στην καταγγελία.

πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: