31.12.20

Σε ισχύ τα μέτρα αστυνομοκρατίας...



Εκλεισαν έξι σταθμοί του μετρό...
 
Από τις 7 το απόγευμα και μετά, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί "Ομόνοια", " Πανεπιστήμιο", " Σύνταγμα", " Ευαγγελισμός", "Μοναστηράκι" και "Ακρόπολη".

Από χθες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έκανε λόγο για «νεκρή πόλη» και απείλησε με... ανθρωποκυνηγητό τους όποιους παραβάτες. «Δέκα το βράδυ δεν θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους. Δέκα το βράδυ η πόλη πρέπει να είναι νεκρή για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες που θα μπορούμε να μην πάρουμε και άλλα μέτρα ούτως ώστε να κλείσουμε την ζωή των ανθρώπων», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε, μάλιστα, πως με ή χωρίς καταγγελία, αν υπάρχει πληροφορία ότι κάπου γίνεται πάρτι που υπερβαίνει το όριο των ατόμων που επιτρέπεται από τη νομοθεσία ή υπάρχει προκλητική συμπεριφορά κάποιων, η αστυνομία –σε συνεργασία με τον εισαγγελέα– θα συλλάβει και θα καταλογίσει σε αυτούς που παρανομούν αυτά που πρέπει σύμφωνα με τον νόμο. 

Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το θέμα, όπου, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση οι έλεγχοι στις μετακινήσεις αναμένεται να ενταθούν μετά τις 10 μ.μ. Θα είναι πιο συστηματικοί τις βραδινές ώρες που εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης υποστηρίχτηκε ότι έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο πολίτες να έχουν φύγει για διακοπές σε διάφορους προορισμούς και πως αποφασίστηκε να επιδειχθεί ιδιαίτερη αυστηρότητα στους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας και τήρηση δίχως παρεκκλίσεις όλων των πρωτοκόλλων και των περιοριστικών μέτρων καραντίνας.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου 'Ακης Σκέρτσος, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας 'Αγγελος Μπίνης, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: