31.12.20

Πυροτεχνήματα για το 2021 σε πόλεις- φαντάσματα...



ΦΩΤΟ...
Η φετινή Πρωτοχρονιά έμελλε να είναι πολύ διαφορετική σε όλο τον κόσμο, με το δεύτερο κύμα της πανδημίας του Covid-19 να έχει θέσει σε lockdown πολλές χώρες ή μεμονωμένα μητροπόλεις.

Έτσι, μπορεί τα... πρώτα πυροτεχνήματα να εμφανίστηκαν στον ουρανό του Σίδνεϊ αλλά το λιμάνι θύμιζε πόλη - φάντασμα. Καμιά σχέση με τις εικόνες των περασμένων ετών όπου περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι συγκεντρώνονταν για να δουν το θέαμα στην αλλαγή του χρόνου.

Η Αυστραλία ήταν από τα πρώτα έθνη που υποδέχθηκαν το 2021, με τις πολιτείες Νέα Νότια Ουαλία και Βικτώρια να είναι οι πλέον πληγείσες από την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Advertisement
Οι άνθρωποι επιτρεπόταν να κυκλοφορούν στο κέντρο του Σίδνεϊ μόνο εάν είχαν κράτηση σε εστιατόριο ή ήταν ένας από τους πέντε επισκέπτες ενός κατοίκου της πόλης. Δεν επιτρέπονται άτομα στο κέντρο της πόλης χωρίς άδεια. 



AP Photo/Mark Baker

Ορισμένα εστιατόρια δίπλα στο λιμάνι χρέωναν έως 1.690 δολάρια Αυστραλίας (1,064.35  ευρώ) για μια θέση, έγραψε η εφημερίδα Daily Telegraph του Σίδνεϊ.

Στη Μελβούρνη, τη δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Αυστραλίας, ακυρώθηκαν φέτος τα πυροτεχνήματα. «Για πρώτη φορά εδώ και πολλά, πολλά χρόνια πήραμε τη μεγάλη απόφαση, δύσκολη απόφαση να ακυρώσουμε τα πυροτεχνήματα», δήλωσε η δήμαρχος Σάλι Καπ.

Η Νέα Ζηλανδία ωστόσο, η οποία βρίσκεται δύο ώρες μπροστά από το Σίδνεϊ, και αρκετοί από τους γείτονές της στον Νότιο Ειρηνικό δεν έχουν τώρα πρόβλημα με τον Covid-19 και οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς εκεί ήταν οι ίδιοι με άλλες χρονιές.



 
Michael Craig/NZ Herald via AP

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να γιορτάσει την έλευση του 2021 στο Χάγκλεί Παρκ στο Κράιστερτς της Νέας Ζηλανδίας.

 


AP Photo/Ernest Kung
Στο Πεκίνο θα γίνει μια μικρή τελετή για την υποδοχή του νέου έτους και οι χαμηλές θερμοκρασίες το βράδυ αναμένεται να αποθαρρύνουν  τον κόσμο να περάσει τη νύχτα έξω. 




AP Photo/Ng Han Guan
Στη Γερμανία απαγορέυτηκε η πώληση πυροτεχνημάτων και οι αρχές στο Βερολίνο προειδοποιούν για τιμωρία όσων παραβιάσουν τις οδηγίες για σήμερα. 


Κλειστή η λεωφόρος Strasse μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου, όπου συνήθως γίνονται οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς. Απόψε η εκδήλωση θα μεταδοθεί στην τηλεόραση και δεν θα υπάρχει κοινό.

 


AP Photo/Markus Schreiber
Στην Ιταλία έχει επιβληθεί «λουκέτο» ως τις 7 Ιανουαρίου και ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 22:00. Ως εκ τούτου οι περισσότεροι κάτοικοι θα αρκεστούν να παρακολουθήσουν τους εορτασμούς από το σπίτι. Στην πρωτεύουσα της Ρώμης για παράδειγμα, οι πολίτες θα δουν από την τηλεόραση το θέμα από το Circus Maximus, διάρκειας δύο ωρών.

Στο Λονδίνο η Πάτι Σμιθ θα δώσει συναυλία σε live streaming στη μνήμη των εργαζομένων στο βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) που πέθαναν από Covid-19. Oι Βρετανοί καλούνται να αφήσουν τα πάρτι για αργότερα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της Αγγλίας είνα σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η Times Square στη Νέα Υόρκη θα είναι κλειστή για το κοινό. Οι αρχές της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν ότι όσοι επιθυμούν την αλλαγή του χρόνου μπορούν να το κάνουν ροή από το διαδίκτυο ή να την τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: