31.12.20

Φουντώνουν τα σενάρια για αλλαγές υπουργών...


Το πρόσωπο - έκπληξη...

Επανέρχονται στο προσκήνιο σενάρια περί ανασχηματισμού, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη για το Open, τις τελευταίες ώρες γίνεται πολύ μεγάλη συζήτηση για έναν ευρύ ανασχηματισμό που... θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη, αν δεν υπήρχε η πανδημία του κορονοϊού και το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είχε προχωρήσει σε έναν ευρύ δομικό ανασχηματισμό έως τις 31 Δεκεμβρίου. 

Με δεδομένα τα δύο βασικά ζητήματα, όλα δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός θα έχει αποφασίσει τις αλλαγές που θέλει να κάνει στην κυβέρνηση έως τις 15 Ιανουαρίου, για να προχωρήσει στη συνέχεια στον ανασχηματισμό. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει εντοπίσει τις αστοχίες, έχει εντοπίσει τα προβλήματα και την ασυνεννοησία που, κατά την άποψή του, επικρατεί και είναι έτοιμος να τις διορθώσει με τις επόμενες επιλογές του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα σενάρια λένε ότι θα έχουμε αλλαγές στο υπουργείο Παιδείας με τη Νίκη Κεραμέως να μετακινείται σε άλλο πόστο. Αλλαγές θα έχουμε και στο υπουργείο Εργασίας, όπου τώρα είναι ο Γιάννης Βρούτσης και στο υπουργείο Τουρισμού, όπου κάποιοι δεν αποκλείουν την υπουργοποίηση του νυν κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Σοφία Φασουλάκη, συζητείται τις τελευταίες ημέρες και ένα πρόσωπο έκπληξη που δεν είναι άλλο από τoν Δημήτρη Αβραμόπουλου. 

Ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται πολύ κοντά στον πρωθυπουργό, βρίσκεται κοντά σε άλλα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου και είναι ένα πολιτικό πρόσωπο με πολύ μεγάλη εμπειρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν συζητείται η υπουργοποίηση του στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά σε κάποιο άλλο πόστο. 

Οι σκέψεις του Μεγάρου Μαξίμου είναι να ενισχυθεί το υπουργικό συμβούλιο και με βουλευτές της γαλάζιας παράταξης και δεν αποκλείεται να δούμε και πρόσωπα που δεν είναι βουλευτές, ανήκουν, όμως, στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας να αναλάβουν θέσεις υπουργικές...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: