31.12.20

Το τρίτο κύμα...


Μπορεί να μην κάνουν τίποτα για να προστατέψουν τον κόσμο από το τρίτο κύμα, οι ίδιοι όμως φρόντισαν να προστατευτούν

OK. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε τρίτο κύμα πανδημίας. Και είναι λογικό. Στα... μέσα Ιανουαρίου θα φανεί τι έγινε στις γιορτές.

Εν τω μεταξύ, το δεύτερο κύμα δεν έχει ελεγχθεί ακόμα.

Μετά από επτά εβδομάδες λοκντάουν, τα κρούσματα παραμένουν ψηλά και ολόκληρες περιοχές εκτοξεύονται στο κόκκινο εξαιτίας της απροθυμίας της κυβέρνησης να επιβάλει πρωτόκολλα στους εργοστασιακούς χώρους και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επιπλέον, η κυβέρνηση φλέγεται να ανοίξει τα σχολεία και πιέζει τους επιδημιολόγους.

Το περίεργο λοιπόν δεν είναι ότι ο πρωθυπουργός μίλησε για τρίτο κύμα.

Το περίεργο είναι ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει, για ακόμα μια φορά, κανένα μέτρο για να προετοιμαστεί. Η απουσία προετοιμασίας στο δεύτερο κύμα ήταν αποτέλεσμα αδιαφορίας μετά την ευτυχή αντιμετώπιση του πρώτου.

Η απουσία προετοιμασίας για το τρίτο κύμα σχετίζεται με την ευτυχία του εμβολίου.

Εν τω μεταξύ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που με το σταγονόμετρο δίνει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, κάπου το 70% των νεκρών της πανδημίας έχει πεθάνει εκτός ΜΕΘ, σε κανονικούς θαλάμους νοσοκομείων. Ή σπίτι του.

Και πώς να έχουν περισσότερες ΜΕΘ όταν οι ίδιοι τις χαρακτήριζαν «πεταμένα λεφτά»;

Και μπορεί να μην κάνουν τίποτα για να προστατέψουν τον κόσμο από το τρίτο κύμα, οι ίδιοι όμως φρόντισαν να προστατευτούν. Έτρεξαν να εμβολιαστούν πρώτοι. Διότι αυτή είναι η αντίληψή τους για το τι είναι το κράτος και για ποιον πρέπει να δουλεύει...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: