30.12.20

Μόνο η «Εφ.Συν.» και η «Δημοκρατία» ενοχλήθηκαν;...



Οι δύο εφημερίδες γράφουν σήμερα στο κύριο άρθρο τους για τον φιλοτομαρισμό των Ελλήνων κυβερνώντων, Υπουργών και Γενικών Γραμματέων που έσπευσαν να εμβολιαστούν παίρνοντας τη θέση υγειονομικών και ατόμων που... ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Υπουργών και Γενικών Γραμματέων που έσπευσαν να θριαμβολογήσουν στα social media προκαλώντας έτσι το κοινό αίσθημα (η φωτογραφία του Στέλιου Πέτσα, από το Twitter. Και στην άλλη φωτογραφία, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Βουλευτής Αρκαδίας ΝΔ, Κώστας Βλάσης).

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ στο κύριο άρθρο της με τίτλο «Εμβόλια για τις Βερσαλίες», αναφέρει: «Η κυβέρνηση κατέφυγε στο προσφιλές αφήγημά της περί λαϊκισμού, ενώ επιστράτευσε το ανεκδιήγητο επιχείρημα πως οι μανδαρίνοι της έπρεπε να εμβολιαστούν για να... εξασφαλιστεί η συνέχεια του κράτους. Μόνο που η ρητορική της δεν πείθει ούτε καν τους γιατρούς που ανήκουν στη Ν.Δ.: 

η ΔΑΚΕ του νοσοκομείου κατήγγειλε το γεγονός, προσθέτοντας ότι εμβολιάστηκαν μέχρι και φίλοι του διοικητή! Γιατροί του νοσοκομείου καταγγέλλουν στην ‘‘Εφ.Συν.’’ ότι ο εμβολιασμός γίνεται με μέσον (!), δεν προηγούνται όσοι έρχονται σε επαφή με τον Covid, εμβολιάζονται άνθρωποι που είναι μακριά από τον ιό ή νέοι σε ηλικία. Είναι σαφές πως οι "προτεραιότητες" της κυβέρνησης είναι εντελώς διαφορετικές από εκείνες που έχει θέσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία προτάσσει υγειονομικούς και ηλικιωμένους. 

Είναι σαφέστερο επίσης ότι η κυβέρνηση περιφρονεί παντελώς την κοινή γνώμη και το περί δικαίου αίσθημα, βασιζόμενη στο ότι οι "ανεμελιές" της θα ξεπλένονται από τα καλοταϊσμένα με ζεστό χρήμα μέσα ενημέρωσης. Και είναι πια σαφέστατο ότι, εκτός από το κράτος που θεωρεί φέουδό της, αντιλαμβάνεται τους πολίτες σαν πληβείους. Δηλαδή εμβόλια μόνο για τους παροικούντες τις ‘‘γαλάζιες’’ Βερσαλίες. Μόνο που ξεχνά τι απέγινε η υπέρκομψη Μαρία Αντουανέτα...»...

e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: