8.11.20

Δερμιτζάκης: Mε εξέπληξε η δήλωση του πρωθυπουργού...


Σε συνέντευξή του στον Νίκο Παπαδημητρίου και στο libre.gr, ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης και νυν διευθυντής του Ινστιτούτου Γενετικής και Γονιδιωματικής M. Δερμιτζάκης ανέφερε πως "αν ο κανόνας της κυβέρνησης είναι ότι... ανοίγουμε ξανά την οικονομία στα 300 ή 400 κρούσματα, οι τρεις εβδομάδες δεν φτάνουν. 

 Ταυτόχρονα δήλωσε ότι τον εξέπληξε όταν "είπε ο πρωθυπουργός, ‘είδαμε κάτι την τελευταία εβδομάδα που δεν το είχαμε δει’. Εγώ το έβλεπα, όπως και άλλοι συνάδελφοί μου", είπε χαρακτηριστικά. 

 Τέλος, αναφέρθηκε στα μέτρα που πάρθηκαν , σημειώνοντας: "Υπήρχε από το τέλος του καλοκαιριού το σήμα ότι έχουμε αύξηση, η οποία δεν είναι τόσο καλά ελεγχόμενη. Αν δείτε ακόμη και τις δηλώσεις, τις συζητήσεις, αυτό υπάρχει, είναι ξεκάθαρο. Απλώς η παρεξήγηση που δημιουργήθηκε -δεν ξέρω ποια είναι η επικοινωνία της πληροφορίας στον πρωθυπουργό, δεν μπορώ να το σχολιάσω αυτό- αλλά στο σχήμα το εντυπωσιακό κομμάτι είναι τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Κάποιος που ξέρει από μαθηματικά μοντέλα καταλαβαίνει ότι έχει ξεκινήσει από νωρίς, βράζει"…

Δεν υπάρχουν σχόλια: