7.8.20

Σχέδιο χιλιάδων απολύσεων δρομολογεί η Lufthansa...

Σχέδιο χιλιάδων απολύσεων δρομολογεί η Lufthansa
Σε «ανακατατάξεις» θα προχωρήσει η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, επικαλούμενη την πτώση των εσόδων της λόγω πανδημίας.

Tην Πέμπτη, η εταιρεία ανακοίνωσε πως δεν...
αναμένει επιστροφή της εναέριας κυκλοφορίας στα προ πανδημίας επίπεδα νωρίτερα από το 2024. Μάλιστα, ανέφερε απώλειες-ρεκόρ για τα έσοδα του β' τριμήνου του έτους (1,5 δισεκατομμύρια ευρώ), έναντι κερδών ύψους 226 εκατομμυρίων για την αντίστοιχη περίοδο του 2019, καθώς ο αριθμός επιβατών συρρικνώθηκε κατά 96% σε σχέση με πέρυσι.

Στο παραπάνω πλαίσιο, ο διευθύνων σύμβουλος Κάρστεν Σπορ δήλωσε πως οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να προσαρμοστούν σε μια νέα κανονικότητα, με τη συγκυρία να αποτελεί μια «μοναδική ευκαιρία για ανακατατάξεις». Για οικονομικούς λόγους λοιπόν, η εταιρεία επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της κατά 22.000, καθώς και του στόλου της, κατά 100 αεροσκάφη. 


Σύμφωνα με την Deutsche Welle, αυτό το διάστημα διεξάγονται διαπραγματεύσεις για περικοπές στους μισθούς και άλλα μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν απολύσεις. Σημειώνεται πως ο αριθμός των εργαζομένων του ομίλου στις 30 Ιουνίου ήταν κατά 8.300 άτομα μειωμένος σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Ο σημερινός αριθμός των απασχολούμενων σε όλο τον κόσμο ανέρχεται στα 129.400 άτομα. 

Αξίζει να τονιστεί ότι πριν από λίγες εβδομάδες, η Lufthansa έλαβε κρατική βοήθεια ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: