12.8.20

H Καμάλα Χάρις είναι η υποψήφια αντιπρόεδρος του Μπάιντεν...

Με τις αναταραχές που ξεκίνησαν τον Μάιο μετά από τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, να συνεχίζονται και το κίνημα Black Lives Matter να έχει «καταλάβει» τους δρόμους των ΗΠΑ, διαδηλώνοντας κατά του ρατσισμού, της αστυνομικής βίας κατά των μαύρων πολιτών αλλά...
και κατά της κυβέρνησης Τραμπ, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου, Τζο Μπάιντεν, επέλεξε για αντιπρόεδρό του την Καμάλα Χάρις. Η μητέρα της Χάρις είναι Ινδή, ενώ ο πατέρας της Τζαμαϊκανός, ενώ η ίδια το 2016 όταν και εξελέγη στη γερουσία έγινε η πρώτη Αφροαμερικανή γερουσιαστής.

Την επιλογή ανακοίνωσε ο Μπάιντεν ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε, «έχω τη μεγάλη τιμή να ανακοινώσω ότι επέλεξα την Καμάλα Χάρις – μια ατρόμητη μαχήτρια για τον μικρό άνδρα, και μία από τις καλύτερες δημόσιες λειτουργούς στη χώρα – ως συνυποψήφιά μου».


Η ίδια η Χάρις σε δική της ανάρτηση έγραψε, «ο Τζο Μπάιντεν μπορεί να ενώσει τον αμερικανικό λαό, καθώς έχει περάσει τη ζωή του μαχόμενος για εμάς. Και ως πρόεδρος θα χτίσει μια Αμερική που ζει πάνω στα δικά μας ιδανικά. Είναι τιμή μου να συμμετέχω μαζί του ως υποψήφια του κόμματός μας για την αντυιπροεδρία και να κάνω ό,τι χρειαστεί για να τον κάνω αρχηγό».


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χάρις έχει υπάρξει μεγάλη επικριτής του Μπάιντεν κατά την υποψηφιότητά της για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ενώ με την επιλογή της για τη θέση της αντιπροεδρίας, αναμένεται να συγκεντρώσει στο πρόσωπο του υποψηφίου προέδρου όλες τις ψήφους των μειονοτήτων που δεν κατόρθωσε στις προηγούμενες εκλογές να μαζέψει η τότε υποψήφια απέναντι στον Τραμπ, Χίλαρι Κλίντον.

Επικρίσεις
Παρόλα αυτά η καμπάνια αναμένεται δύσκολη, καθώς η Χάρις έχει επικριθεί σκληρά από ορισμένες πλευρές της Μαύρης κοινότητας των ΗΠΑ, καθώς όπως σημειώνει το πρακτορείο «Reuters», όταν η ίδια χρημάτισε ως εισαγγελέας της Καλιφόρνια, δεν έπραξε τα δέοντα ώστε να τιμωρηθούν αστυνομικοί, υπεύθυνοι για δολοφονίες, ενώ όπως υποστηρίζουν ορισμένοι, πολύ συχνά τασσόταν με τους κατηγόρους σε υποθέσεις με καταδικασμένους αθώους ανθρώπους.

«Ξαφνιάστηκε» ο Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχολιάζοντας την επιλογή του πολιτικού του αντιπάλου στο πρόσωπο της Καμάλα Χάρις, είπε πως ξαφνιάστηκε, καθώς η ίδια στις εσωκομματικές εκλογές των Δημοκρατικών για το χρίσμα για την υποψηφιότητα στις εκλογές του Νοέμβρη, είχε επιτεθεί με ιδιαίτερα έντονο τρόπο εναντίον του Μπάιντεν, τον οποίο ο Τραμπ χαρακτήρισε ως «ασεβή».

Πρόσθεσε ακόμα ότι η υποψήφια αντιπρόεδρος υπήρξε «πολύ μοχθηρή» με τον Μπάιντεν, «ακόμα πιο μοχθηρή από την “Ποκαχόντας”», έτσι αποκαλεί την γερουσιαστή των Δημοκρατικών Ελίζαμπεθ Γουόρεν, η οποία έχει δηλώσει ότι έχει καταγωγή από τους ιθαγενείς της Αμερικής και επίσης διεκδικούσε το χρίσμα. Ο Τραμπ είπε τέλος ότι «είναι δύσκολο να επιλέξεις κάποιον που είναι ασεβής».

Επιπκλέον το στρατόπεδο του Τραμπ κατηγορεί την Χάρις για «ριζοσπαστισμό», καθώς έχει υποστηρίξει διάφορες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, όπως είναι η πρόσβαση στην Υγεία, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί θεωρούν ότι υπάρχει ο «κίνδυνος» να τραβήξει τον Μπάιντεν στα αριστερά...
Πηγή:thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: