7.8.20

Πρώτη εφαρμογή του δόγματος Χρυσοχοΐδη για fake news...

Έρευνα εισαγγελίας Πρωτοδικών: Πρώτη εφαρμογή του δόγματος Χρυσοχοΐδη για fake news
Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών της Αθήνας Νικόλαο Στεφανάτο, με αφορμή δημοσιεύματα και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σύμφωνα με τις αρχές μηχανεύονται σενάρια συνωμοσίας προκειμένου να αποτρέψουν τον κόσμο από την τήρηση των μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η έρευνα...
πραγματοποιείται έπειτα από σχετική εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, αλλά και την αποστολή στην Εισαγγελία στοιχείων που έχει συλλέξει από τις επίμαχες αναρτήσεις το τμήμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για πρόσφατες αναρτήσεις που ανέφεραν π.χ. ότι ο Covid-19 είναι «παραμύθι» και μεταξύ άλλων παρότρυναν τον κόσμο να απορρίπτει πρόστιμα και κυρώσεις και να μην εφαρμόζει τα περιοριστικά μέτρα.

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης, εκτός του ότι γεννά ερωτήματα ακόμα και σε νομικό επίπεδο, ελλοχεύει κινδύνους καθώς την ώρα που αυξάνονται τα κρούσματα στη χώρα και κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, η κυβέρνηση προχωρά σε αμφιλεγόμενα μέτρα αίροντας αρκετούς περιορισμούς, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.


Παράλληλα, ενώ γίνονται «επιχειρήσεις» της αστυνομίας σε δημόσιους χώρους και πλατείες όπου συγκεντρώνονται κυρίως νέοι, οι αρχές κωφεύουν στις δηλώσεις δημόσιων προσώπων, όπως ο μητροπολίτης Αμβρόσιος, που ισχυρίζεται πως «ο κορονοϊός ήταν το τέχνασμα των Σκοτεινών Δυνάμεων, οι οποίες εργάζονται για τη λεγόμενη παγκοσμιοποίηση», ή οι παραινέσεις βουλευτών για συμμετοχή στη θεία κοινωνία.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: