4.8.20

Αντιμέτωπες με το «δεύτερο κύμα» της πανδημίας, Γερμανία και Γαλλία...

Εσπευσμένη επιβολή της χρήσης μάσκας στη Γαλλία
Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε Γερμανία και Γαλλία έχει σημάνει συναγερμό στις δύο ευρωπαϊκές χώρες, καθώς όλα δείχνουν ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι εδώ. Μόλις μία μέρα μετά την έκκληση του ΠΟΥ οι χώρες να κάνουν «τα πάντα για να αντιμετωπιστεί» ο κορονοϊός, αρμόδιοι φορείς στις δύο χώρες προειδοποιούν...
για τους νέους κινδύνους που εγκυμονεί η Covid-19.

Η Ομοσπονδία των Γερμανών Γιατρών, Marburger Bund, ανακοίνωσε ότι η χώρα βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με το επόμενο κύμα του κορονοϊού και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν και να μην εφαρμόζουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η πρόεδρος της Marburger Bund, Σουζάνε Τζόνα, δήλωσε στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine: «Βρισκόμαστε ήδη σε ένα δεύτερο, ήπιο κύμα» και κάλεσε για άλλη μια φορά τους πολίτες να τηρούν τους κανόνες ατομικής υγιεινής και προστασίας, αλλά και να φορούν μάσκες σε κλειστούς δημόσιους χώρους.


Άλλωστε, τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας για τη Γερμανία, επιβεβαιώνουν την ανησυχία: Σήμερα Τρίτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ κατέγραψε ακόμη 879 επιβεβαιωμένα κρούσματα, με το σύνολο να διαμορφώνεται σε 211.281. Επίσης, καταγράφηκαν ακόμη 8 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 9.156.

Ωστόσο η Σουζάνε Τζόνα εμφανίστηκε καθησυχαστική ως προς τη δυνατότητα ανταπόκρισης του συστήματος υγείας της Γερμανίας, λέγοντας ότι από τις 21.000 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει η χώρα είναι σχεδόν όλες ελεύθερες και τα νοσοκομεία είναι έτοιμα για κάθε ενδεχόμενο.

Κορύφωση σε ένα μήνα

Στη Γαλλία η αρμόδια επιτροπή υγείας για τον κορονοϊό με ένα έγγραφο 42 σελίδων προειδοποίησε ότι μέσα στον επόμενο μήνα η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Στο έγγραφο της επιτροπής, με τίτλο «Προετοιμαστείτε τώρα εν αναμονή της επιστροφής του ιού το φθινόπωρο», υπάρχουν οδηγίες προς τη γαλλική κυβέρνηση για το πώς θα ενισχυθούν τα προστατευτικά μέτρα, πώς θα αυξηθούν τα εργαστηριακά τεστ, αλλά και πώς θα απομονώνονται κρούσματα.

Επίσης, προτείνεται να ληφθούν επιπλέον μέτρα προστασίας για τους οίκους ευγηρίας και τα ιδρύματα, αλλά και όλων όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Επισημαίνει δε ότι πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν και οι κοινωνικές και ψυχολογικές συνέπειες αλλά και οι κίνδυνοι που εγκυμονεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Προτείνει τη χρήση μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους, ακόμη και στους εξωτερικούς, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του ιού, ενώ καλεί τη γαλλική κυβέρνηση να κάνει μια δεύτερη καμπάνια για «να υπενθυμίσει» στους πολίτες τη σημασία των ατομικών μέτρων υγιεινής και προστασίας, ώστε να «προφυλαχθούν οι ίδιοι και οι γύρω τους». Τέλος επισημαίνει την ανάγκη να αυξηθούν τα εργαστηριακά τεστ και οι επιχειρήσεις ιχνηλάτησης κρουσμάτων, ώστε να προστατευθεί το συντομότερο και με πιο αποτελεσματικό τρόπο ο γενικός πληθυσμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: