30.8.20

Αντώναρος: Δελτίο ψεύδους και κυβερνητικής ανεπάρκειας...


O κανόνας αυτός συνήθως δεν έχει εξαιρέσεις.
Όταν πεις μια ανοησία και, υπό το βάρος δημόσιας κατακραυγής, επανέλθεις με δεύτερη, δήθεν πιο επιστημoνικοφανή, ανοησία (https://www.iefimerida.gr/ellada/magiorkinis-simasia-megethos-ton-taxeon) καταλήγεις απλά στην...
ανυποληψία.
Αυτόν τον δρόμο επέλεξε προφανώς να διαβεί ο νέος εθνικός καθοδηγητής σε θέματα υγείας ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ καθηγητής Μαγιορκίνης με τη δημοσίευση διευκρινιστικών (αλλα καθόλου πειστικών) δηλώσεων του και διαφόρων γραφημάτων για να πείσει το πανελλήνιο ότι ΔΗΘΕΝ ΔΕΝ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ η αραίωση των μαθητικών τάξεων από 25 σε 15 μαθητές.
Έχω πεισθεί πια ότι ο εν λόγω κύριος -- του οποίου βέβαια την επιστημονική επάρκεια δεν μπορεί να κρίνει η ασημαντότητα μου  -- εκτελεί κυβερνητικό έργο. Επικουρεί απλά τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Νίκη Κεραμέως και Θεοδώρο Σκυλακάκη που ακούνε επιπλέον τάξεις και πρόσθετο εκπαιδευτικό προσωπικό και τους πιάνει κρύος ιδρώτας.
Κρύος ιδρώτας όμως έχει καταλάβει πολύ πριν τους γονείς εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών που διαπιστώνουν ότι η προετοιμασία που έχει κάνει η κυβέρνηση για τη νέα σχολική χρόνια είναι ένα μεγάλο Μηδέν.
Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να μας πει γιατί δεν κάνει ο τι ακριβώς γίνεται στην Ισπανία, στην Ιταλία αλλά και σε γειτονικές και περισσότερο φτωχές από εμάς χώρες όπως η Σερβία και η Βοσνία.
Αλλά θα πρέπει να μας εξηγήσει επίσης ο κ. επίκουρος αν έχει λάβει υπ΄όψιν του το γεγονός ότι στη Φλώριδα των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσιεύματα των αμερικανικών ΜΜΕ (https://thehill.com/homenews/state-watch/513661-florida-confirmed-9000-new-covid-19-cases-among-children-within-15-days), τις δύο πρώτες εβδομάδες μετά την επαναλειτουργία των σχολείων (χωρίς σπουδαίες αλλαγές) καταγράφηκαν 9.000 κρούσματα μεταξυ των μαθητών.
ΥΓ. Θα μας εξηγήσει κάποιος επίσημα κι επώνυμα ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ επελέγη ως αντικαταστάτης του Σωτήρη Τσιόδρα ο εν λόγω κύριος; Μήπως -- όπως ακούω -- έγιναν προσπάθειες και προς άλλους εμπειρότερους που αρνήθηκαν να παίξουν ρόλο κυβερνητικού διαγγελέως; Η μήπως -- άλλη φήμη -- αποφασιστικό ρόλο έπαιξαν κάποιες προνομιακές φιλίες;


Ευαγγελος Αντώναρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: