29.8.20

Σοβαρά ερωτήματα...

Δεν θα γίνει στη Λεωφόρο η ομιλία Κουτσούμπα στα πλαίσια του 46ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ
Δεν θα γίνει στη Λεωφόρο η ομιλία Κουτσούμπα στα πλαίσια του 46ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ...
Για την κορύφωση των εκδηλώσεων του φετινού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στις 19 Σεπτέμβρη και προκειμένου να υπάρξουν οι αναγκαίες προσαρμογές εξαιτίας της πανδημίας, η ΚΝΕ συμφώνησε με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό να της παραχωρήσει το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η...
συμφωνία αυτή ολοκληρώθηκε και τυπικά στις αρχές της περασμένης βδομάδας, με τη σύμφωνη γνώμη και της ΠΑΕ. Και ενώ η ΚΝΕ με ανακοίνωσή της ενημέρωνε την Πέμπτη για τον νέο χώρο διεξαγωγής των εκδηλώσεων, το απόγευμα της Παρασκευής ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ενημέρωσε ότι αποσύρει τη συμφωνία!

Τι είχε προηγηθεί; Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το βράδυ της Πέμπτης και μετά την ανακοίνωση της ΚΝΕ, υπήρξαν αντιδράσεις από αθλητικούς «παράγοντες» και ορισμένους συνδέσμους, που ζητούσαν να μη δοθεί το γήπεδο στην ΚΝΕ. Είναι φανερό ότι αυτοί αξιοποιήθηκαν ως «μπροστινοί» πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων που θέλουν να βάλουν εμπόδια στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», καθώς ενοχλούνται από την απήχηση της πολιτικής του ΚΚΕ στη νεολαία.

Το γεγονός εξάλλου ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική εξήγηση για την υπαναχώρηση από τη συμφωνία δείχνει ακριβώς αυτό. Πολύ περισσότερο που το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, σε όλη την περίοδο από το 1974 μέχρι σήμερα, έχουν χρησιμοποιήσει πάμπολλες φορές γήπεδα, στην Αθήνα και παντού, για πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, χωρίς ποτέ να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Τα ερωτήματα που προκύπτουν επομένως είναι πολλά και απευθύνονται προς όλους και προς την κυβέρνηση.

 902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: