20.8.20

Αρχηγός ΓΕΣ: "Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας είπε την αλήθεια...


...ότι «έχει κάνει έρευνες το Oruc Reis""...

Στην επιβεβαίωση των όσων δήλωσε ο αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος, προέβη ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, μιλώντας στο Mega. Συγκεκριμένα, επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του αντιναύαρχου και πρώην συμβούλου ασφαλείας του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος πριν παραιτηθεί είπε ότι...
το τουρκικό Oruc Reis έκανε έρευνες, ενώ παράλληλα επικρότησε τη στάση του διότι, όπως είπε χαρακτηριστικά, «σεβάστηκε τα γαλόνια του και είπε την αλήθεια για το Oruc Reis».

«Δεν νομίζω ότι αμφιβάλλει κανείς ότι έκανε έρευνα το Oruc Reis. Ο ναύαρχος Διακόπουλος είπε την αλήθεια. Οι πολιτικοί δεν έχουν μάθει να δέχονται τις εισηγήσεις από τους ειδικούς. Βοηθούν τους ξένους να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο Διακόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του χθες ότι το τουρκικό πλοίο, Oruc Reis «έχει κάνει έρευνες, μην κοροϊδευόμαστε».


Συγκεκριμένα την Τρίτη ο Διακόπουλος ερωτηθείς εάν το πλοίο έχει κάνει έρευνες απάντησε θετικά λέγοντας: «Ναι, έχει κάνει έρευνες, για να μην κοροϊδευόμαστε. η όλη του κίνηση μέχρι τώρα δείχνει ότι δεν ήταν αυτή η βασική του επιλογή, δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός. Τις πρώτες μέρες δεν είχε κάνει καθόλου έρευνες». «Όταν εμείς εδώ σηκώσαμε και στα μέσα ότι δεν κάνει έρευνες, βγήκε λίγο εκτός, άπλωσε καλώδια, επέστρεψε. έκανε κάποιες έρευνες, κάποια στιγμή σήκωσε λίγο καιρό, σταμάτησε τις έρευνες» πρόσθεσε.

Εν συνεχεία και έπειτα από αντιδράσεις ο ίδιος προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση υποστηρίζοντας τα εξής: «Καταρχάς, σημείωσα ότι δεν θα αναφερθώ στην τακτική κατάσταση και ότι αυτή δεν είναι η αρμοδιότητά μου. Ως εκ τούτου, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η αναφορά μου αφορούσε “προσπάθεια” ερευνών, σύμφωνα και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όχι όμως, “πραγματοποίηση”, με προφανή στόχο την επίδειξη σημαίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX. Διευκρίνισα επίσης πως επιχείρησε να διεξάγει έρευνες και διέκοψε, εφόσον εξαρχής ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας δεν ήταν η πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών. Η Ελλάδα έχει τη στρατηγική και διπλωματική πρωτοβουλία και διαμορφώνει τις εξελίξεις με τις κινήσεις της».

Ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ σημείωσε ακόμη πως η επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης είναι ατυχέστατη «στέλνει λανθασμένα μηνύματα προς την Τουρκία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και προς το εσωτερικό της χώρας» και ενδεχομένως, όπως είπε «βοηθάει τον ξένο παράγοντα να μας καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όπου τίποτα δεν έχουμε να κερδίσουμε».


thepressprogect.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: