7.8.20

Ταξιδιωτική σύσταση ΗΠΑ για Ελλάδα...

Κύπρος: Στην ταξιδιωτική κατηγορία Β η Ελλάδα - Υποχρεωτικό το ...
Αρνητικές εξελίξεις και από το εξωτερικό φέρνει η νέα εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, εξέδωσε ταξιδιωτική σύσταση προς τους πολίτες των ΗΠΑ να αποφεύγουν την Ελλάδα.

Το...
Στέιτ Ντιπάρτμεντ συστήνει στους Αμερικανούς να σκεφτούν ξανά ένα ενδεχόμενο ταξίδι προς τη χώρα μας, καθώς ο κίνδυνος μεγαλώνει από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων Covid-19.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η Ελλάδα δεν έχει ανοίξει, ακόμη, τα αεροπορικά ταξίδια από τις ΗΠΑ, εξαιτίας της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από όλο τον πλανήτη από την πανδημία.


Υπενθυμίζεται ότι στη χώρα μας παρατηρείται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες με μεγάλη διασπορά στη χώρα, ενώ μόλις χθες ανακοινώθηκαν 153 νέα περιστατικά. Συνολικά ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι πλέον 5.123.

Το τελευταίο 24ωρο οι ΗΠΑ κατέγραψαν νέο θλιβερό ρεκόρ τριμήνου με 2.060 νέους θανάτους, ενώ ανακοινώθηκαν και περισσότερα από 58.000 νέα κρούσματα.

Η προηγούμενη φορά που είχε ξεπεραστεί το όριο των 2.000 θανάτων σε 24 ώρες εξαιτίας της COVID-19 ήταν την 7η Μαΐου.

Οι νεκροί στις ΗΠΑ πλησιάζουν τους 160.000 νεκρούς, με τα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τα 4,8 εκατομμύρια.

Οι αριθμοί των κρουσμάτων καταγράφουν ταχεία άνοδο από τα τέλη Ιουνίου, με τη χώρα να καταγράφει ως και 70.000+ επιβεβαιωμένες μολύνσεις στα μέσα Ιουλίου.

Η καμπύλη των θανάτων άρχισε επίσης να αναβαίνει, ξεπερνώντας συχνά τους 1.000 εδώ και δύο εβδομάδες. Ο αριθμός των θανάτων ως εδώ δεν είχε σημειώσει την εκρηκτική αύξηση που φοβούνταν ορισμένοι ειδικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: