13.8.20

Σου την έφερα!...

Τι την ήθελε την Αίγυπτο ο μεσιέ Δενδιάς; Τον τονίζω στη λήγουσα γιατί πολύ για μεσιέ μού κάνει και Γάλλος δανδής. Αυτό από μακριά. Γιατί όσες φορές έχει τύχει να τον δω από κοντά, μια...
αναρρίχηση της τρίχας στη ραχοκοκαλιά την ένιωσα. Θες ο τρόπος που περπατάει να το πω; Οι φουσκωτοί που τον φυλάνε να το πω; Πολύ εμβατήριο και πολύ... άλλες καταστάσεις μού θύμιζε η στάση του. Του σώματος. Γιατί η πολιτική του στάση είναι άλλο. Εκεί... δανδής!

Τα κάνανε μάλε βράσε με τους Τούρκους και σου λέει ας πάω ένα Κάιρο να δείξω ότι τάχα μου, τάχα μου κι εμείς κάτι κάνουμε. Και τι κάνανε; Μια τρύπα στο νερό. Και συγκεκριμένα της Μεσογείου. Ειδικά της ανατολικής. Εκεί, προς Ρόδο και Καστελόριζο μεριά. Και να σου η ΑΟΖ και δώσ’ του η υφαλοκρηπίδα.

Που τρομάξαμε να μάθουμε τι σημαίνει ισοζύγιο και χρηματοπιστωτική σταθερότητα και πιστοληπτική ικανότητα και CDS και EFSF και PSI και τώρα άντε απ’ την αρχή να μάθουμε τι είναι ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα και χωρικά ύδατα και τρία αυγά Τουρκίας - στην κυριολεξία! Ανάθεμα κι αν έχουμε καταλάβει δηλαδή, που μια δημοσκόπηση να γινόταν, θα μέναμε η πλειοψηφία των Ελλήνων μετεξεταστέοι.

Κι ενώ δεν ξέρουμε την τύφλα μας, πανηγυρίζουμε για τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου. Τα πήρε και ο Σουλτάνος και τρέχα μάζευέ τονε τώρα...

Να δεις που θα φτάσει ώς την Ακρόπολη. Αλλά, λόγω κορονοϊού, θα τη βρει κλειστή.

Και θα βγει τότες ο Μητσοτάρχας και θα πει: Νια νια νια νια νια! Σου την έφερα!

Κι εμείς θα χειροκροτήσουμε τον ηγέτη!...

Νόρα Ράλλη
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: