3.8.20

Δραπέτευσαν 400 μέλη του ISIS...

... από την επίθεση στη φυλακή της Τζαλαλαμπάντ...

Εκατοντάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κατόρθωσαν να...
 
αποδράσουν από τη φυλακή που δέχθηκε επίθεση από μέλη του ISIS στην Τζαλαλαμπάντ στο ανατολικό Αφγανιστάν, πριν κατορθώσουν να τη θέσουν ξανά υπό τον έλεγχό τους οι κυβερνητικές δυνάμεις έπειτα από περίπου ένα 24ωρο μαχών. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές αρχές, τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν -εκ των οποίων κάποιοι από τους επιτιθέμενους- ενώ τουλάχιστον 400 κρατούμενοι δραπέτευσαν.

Η επίθεση στη φυλακή δείχνει ότι το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ισχυρό στο Αφγανιστάν, ενώ οι ΗΠΑ και άλλες ΝΑΤΟϊκές χώρες εξετάζουν να αποσύρουν τις δυνάμεις από τη χώρα, στο πλαίσιο συμφωνίας με τους Ταλιμπάν. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους.

Ο εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνητικού συμβουλίου στην Επαρχία Νανγκαράρ δήλωσε ότι μεταξύ των νεκρών είναι 10 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, ενώ οι υπόλοιποι είναι κρατούμενοι, άμαχοι και στρατιώτες των αφγανικών δυνάμεων. Ωστόσο ακόμη δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός. Ακόμη 50 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την επίθεση που ξεκίνησε την Κυριακή, όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά του παγιδευμένου οχήματος που οδηγούσε. Ταυτόχρονα μαχητές έκαναν επίθεση στη φυλακή και κατέλαβαν θέσεις επίθεσης.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος υποστήριξε ότι στόχος της επίθεσης ήταν η απελευθέρωση των μελών του Ισλαμικού Κράτους και εξήγησε ότι μεταξύ των ατόμων που απέδρασε ήταν και ένας «σκιώδης» κυβερνήτης της επαρχίας Κουνάρ...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: