31.3.19

Ο Μανσούρ Γιαβάς (CHP) προηγείται στην Άγκυρα...

Ο υποψήφιος του συνασπισμού της αντιπολίτευσης στην πρωτεύουσα Άγκυρα προηγείται με μικρή διαφορά, σύμφωνα με...
τα μερικά αποτελέσματα που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ο Μανσούρ Γιαβάς, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) συγκεντρώνει ποσοστό 49,1%, μία μονάδα περισσότερη από τον Μεχμέτ Οζασεκί, τον πρώην υπουργό και υποψήφιο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), με καταμετρημένο κάτι λιγότερο από το 50% των ψήφων.

Στην Κωνσταντινούπολη, ο πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ (AKP) προηγείται με ποσοστό 50,1%, έναντι 47,3% του Εκρέμ Ιμάμογλου, με καταμετρημένο το 80% των ψήφων.

Στην Μπούρσα (Προύσα) προηγείται ο υποψήφιος του AKP Αλινούρ Ακτάς με ποσοστό 49,8% ενώ στη Σμύρνη και την Αντάλια προηγούνται οι υποψήφιοι του CHP Τουντς Σογιέρ και Μουχιτίν Μποτζέκ.

Στο Ντιγιάρμπακιρ προηγείται με διαφορά, με ποσοστό 57,97%, ο υποψήφιος του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Αντνάν Σελτζούκ Μιζρακλί.

Οι εκλογές πάντως αμαυρώθηκαν από επεισόδια, στα νοτιοανατολικά και την Κωνσταντινούπολη. Στη Μαλάτια, ένας ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε δύο μέλη του μικρού ισλαμιστικού Κόμματος Ευδαιμονίας.

Στο Ντιγιάρμπακιρ δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν –και ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση– αφού δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι κατά τη διάρκεια ενός καυγά μεταξύ αντιπάλων υποψηφίων, σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή. Δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί σε επεισόδια που σχετίζονται με τις εκλογές στα νοτιοανατολικά, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στη συνοικία Καντίκιοϊ της Κωνσταντινούπολης ένας άνθρωπος μαχαιρώθηκε όταν 15 άνδρες συνεπλάκησαν, σε μια φιλονικία μεταξύ υποψηφίων, ανέφερε μια πηγή της αστυνομίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: