30.3.19

«Όχι στη συντήρηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ...



...ναι στην προοδευτική και δημιουργική αριστερά» λέει ο Σημίτης στο συνέδριο ΚΙΝΑΛ

Μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης της παράταξης απηύθυνε με τον χαιρετισμό του στο δεύτερο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε στο διακύβευμα των ευρωεκλογών και...
επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τις πολιτικές της επιλογές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δίδαξε τον αριβισμό για χάρη της εξουσίας, συνεργάστηκε με την ακροδεξιά, τους ΑΝΕΛ, για να διαμορφώσει τους στόχους της κυβέρνησής του, αποσιώπησε τις ευθύνες των κυβερνήσεων Καραμανλή για τα υπέρογκα ελλείμματα και κατασυκοφάντησε όσους αντιμετώπισαν κριτικά την πολιτική του», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός. Και προσέθεσε ότι στις ευρωεκλογές, «πέρα από την πρωτιά, κρίνονται και άλλα σημαντικά θέματα, και η Ελλάδα χρειάζεται μια κριτική δύναμη αναμόρφωσης απέναντι στα δύο κύρια κόμματα που εκπροσωπούν, το καθένα με τον δικό του τρόπο, τη συντήρηση και την εμμονή σε αδιέξοδες πολιτικές».

Ο κ. Σημίτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα θετικά της δικής του διακυβέρνησης, λέγοντας ότι στις αρχές του 2004, «το κατά κεφαλήν εισόδημα είχε φτάσει το 86% του μέσου ευρωπαϊκού εισοδήματος», ενώ το 2016, «μετά τη διακυβέρνηση της χώρας από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, βρισκόταν στο 68% του μέσου ευρωπαϊκού εισοδήματος, είχε μειωθεί δηλαδή κατά 20% σε σχέση με το 2004». Με λίγα λόγια και για μία ακόμη φορά, ουδέν μεμπτόν κατά τη διάρκεια των δύο τετραετιών που ο ίδιος κυβέρνησε τη χώρα και βρίθουν σκανδάλων, τα οποία ούτε που... κατάλαβε!

«Είναι ανάγκη σήμερα να συσπειρωθούμε στην προοδευτική, στη δημιουργική αριστερά», κατέληξε πάντως ο Κώστας Σημίτης, υποστηρίζοντας ότι πρέπει «να διαμορφώσουμε το ΚΙΝΑΛ στον φορέα της μεταρρύθμισης, στον πρωταγωνιστή μιας νέας πορείας της χώρας». Γι’ αυτό, όπως είπε, μάλιστα, «πρέπει να διευρύνουμε την παράταξή μας, να συμπεριλάβουμε όλους όσοι θέλουν να συμβάλουν στην νέα πορεία του τόπου με αποτελεσματικότητα στην προσπάθεια για ανάπτυξη, για υψηλότερο επίπεδο ζωής και για περιορισμό της φτώχειας, της εξάρτησης, της αβεβαιότητας και των ταξικών διακρίσεων». Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, προς ποία κατεύθυνση εννοεί τη διεύρυνση...

Και φυσικά, κατέληξε με το σύνθημα των δικών του κυβερνήσεων, κάνοντας λόγο για «μεταρρυθμίσεις» και λέγοντας πως δεν επιτρέπεται, στις μέρες μας, η Ελλάδα «να μην έχει στην αιχμή του δημόσιου λόγου της τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στη σύγχρονη εποχή, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και τη χάραξη ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου, που θα συνδυάζει όλα τα προηγούμενα σε καινοτόμες πολιτικές». Πάλι καλά που δεν μίλησε πάλι και για τον... εκσυγχρονισμό!


Nατάσα Ρουγγέρη

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: