31.3.19

Το χειροφίλημα του Μακρόν στην βασίλισσα της Ιορδανίας...


ΦΩΤΟ...
Επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία πραγματοποίησε την Παρασκευή αργά το απόγευμα το βασιλικό ζεύγος της Ιορδανίας μετά την επίσκεψή του στην Ιταλία και την...
βράβευση του βασιλιά Αμπντάλα από την Άγκελα Μέρκελ με το βραβείο το «Λυχνάρι για την ειρήνη του Αγίου Φραγκίσκου» σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Ασίζη.

Ο Γάλλος πρόεδρος και η σύζυγός του Μπριζίτ Μακρόν υποδέχθηκαν στην είσοδο του Ελιζέ τον βασιλιά Αμπντάλα και την πάντα εντυπωσιακή βασίλισσα Ράνια. Αν και η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας διακρίνεται για την κομψότητά της, αυτή τη φορά η βασίλισσα Ράνια επισκίασε με την λάμψη της τη Μπριζίτ Μακρόν. Ο Εμανουέλ Μακρόν καλωσόρισε με ένα αβρό χειροφίλημα την 48χρονη βασίλισσα, που για την επίσκεψη στο προεδρικό μέγαρο επέλεξε να φορέσει μαύρη σατέν πλισέ φούστα, την οποία συνδύασε με μαύρο κοντό σατέν σακάκι, μαύρο μικρό τσαντάκι και ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες μαύρες γόβες.

macron2

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας ο Εμανουέλ Μακρόν και ο βασιλιάς Αμπντάλα συζήτησαν για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι η κατάσταση στη Συρία και η κρίση στις σχέσεις του Ισραήλ με την Παλαιστίνη. Ο Εμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε τον βασιλιά Αμπντάλα πως η Γαλλία στηρίζει πλήρως την Ιορδανία, μια χώρα που στα εδάφη της έχει υποδεχθεί πολλούς πρόσφυγες από τη Συρία. Την Κυριακή ο βασιλιάς της Ιορδανίας θα ταξιδέψει στην Τυνησία για να συμμετάσχει στην 30η Σύνοδο Κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, επίσης, το τέλος του Ισλαμικού Κράτους, αφού το περασμένο Σάββατο οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν την πλήρη εξουδετέρωση και του τελευταίου εδάφους που είχε υπό τον έλεγχό του στη Συρία το αυτοαποκαλούμενο «χαλιφάτο» της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Η Γαλλία διατηρεί αεροπορική βάση στην Ιορδανία από την οποία έπληττε τα εδάφη του Ισλαμικού Κράτους στη γειτονική Συρία.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: