31.3.19

Η Σαουδική Αραβία εμπλέκεται στην υπόθεση των αποκαλύψεων για τον Τζεφ Μπέζος...


Ο επικεφαλής ασφαλείας του Διευθύνοντος Συμβούλου της Amazon Τζεφ Μπέζος καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας είχε πρόσβαση στο τηλέφωνο του Μπέζος και υπέκλεψε ιδιωτικές πληροφορίες από...
αυτό.   
Ο Γκάβιν ντε Μπέκερ, δήλωσε ότι ολοκλήρωσε την έρευνά του για το σκάνδαλο που ξέσπασε τον Ιανουάριο, καθώς διέρρευσαν sms μεταξύ του δισεκατομμυριούχου και της ερωμένης του Λορίν Σάντσεζ. Τα μηνύματα και οι αποκαλύψεις έγιναν από το ταμπλόιντ National Enquirer.   
Λίγο πριν από τη δημοσίευσή τους, ο Μπέζος είχε γίνει πρωτοσέλιδο καθώς ανακοίνωσε πως παίρνει διαζύγιο.
Τον Φεβρουάριο, ο Μπέζος κατηγόρησε τον ιδιοκτήτη του National Enquirer ότι προσπαθούσε να τον εκβιάσει με την απειλή να δημοσιεύσει «προσωπικές φωτογραφίες» που φέρεται ότι έστειλε στην Σάντσεζ. Ο εκδότης ζητούσε από τον Μπέζος να δηλώσει δημοσίως πως οι αποκαλύψεις των ταμπλόιντ δεν ήταν πολιτικά υποκινούμενες.     
Σε άρθρο για την ιστοσελίδα Daily Beast, ο ντε Μπέκερ δήλωσε ότι η μητρική εταιρεία του National Enquirer, American Media Inc, είχε ζητήσει ιδιωτικά από τον ίδιο να αρνηθεί πως βρήκε οποιαδήποτε ένδειξη ηλεκτρονικής υποκλοπής ή χάκινγκ.   
«Οι ερευνητές μας και αρκετοί ειδικοί κατέληξαν με μεγάλη σιγουριά ότι οι Σαουδάραβες είχαν πρόσβαση στο τηλέφωνο του Μπέζος και απέκτησαν ιδιωτικές πληροφορίες», δηλώνει. 
  Σύμφωνα με τον ντε Μπέκερ, η Σαουδική Αραβία έχει στοχεύσει στην Washington Post, η οποία ανήκει στον Μπέζος, μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, στην Τουρκία, στο Σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο.   
«Κάποιοι Αμερικανοί θα εκπλαγούν να μάθουν ότι η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας είχε πρόθεση να βλάψει τον Μπέζος από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η Post ξεκίνησε την αδυσώπητη κάλυψη της δολοφονίας του Κασόγκι» έγραψε ο ντε Μπέκερ.   
Η Σαουδική Αραβία και ο εκδότης του περιοδικού National Enquirer έχουν αρνηθεί να σχολιάσουν τις αποκαλύψεις. 

lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: