31.3.19

Αναγκαία η αμφίπλευρη διεύρυνση...


...για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ λέει ο Πάνος Σκουρλέτης...

«Το κλειδί για μια νέα νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο η εκλογική του διεύρυνση προς τον κεντροαριστερό χώρο, όσο κυρίως...
η επανασυσπείρωση των δυνάμεων που του έδωσαν τις δύο νίκες το 2015»: την επισήμανση αυτή κάνει, μέσω της εφημερίδας «Η Εποχή», ο Πάνος Σκουρλέτης. Και εξηγεί συμπληρωματικά, «πρόκειται για ένα κομμάτι ψηφοφόρων, που σήμερα έχουν στην πλειοψηφία τους αποστασιοποιηθεί, έχοντας μια αριστερή κριτική ματιά απέναντί του. Με αυτήν την έννοια, προσεγγίζουμε την ανάγκη της αμφίπλευρης διεύρυνσης».

Στην ίδια συνέντευξη ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ λέει για την ΝΔ ότι έχει προτάσεις ταξικού και ακραία νεοφιλελεύθερου χαρακτήρα, κατηγορεί δε, την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «ονομάζει "επιδοματική πολιτική" αυτό που για πρώτη φορά, έστω και σε συνθήκες βαθιάς δημοσιονομικής κρίσης, επιχειρήθηκε στην Ελλάδα να φτιαχτεί: ένα στοιχειώδες κοινωνικό κράτος είτε με την πρόσβαση στα νοσοκομεία, είτε με την επιδότηση ενοικίου, είτε με την παροχή επιδόματος αλληλεγγύης».

Παραλλήλως κατηγορεί τη σημερινή ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ότι «με ένα λυσσαλέο τρόπο αντιπολιτεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας ως προτεραιότητα τη στρατηγική του ήττα», κάτι που, σύμφωνα με τον Π. Σκουρλέτη, «δείχνει ότι υπάρχει πλέον μια εμπεδωμένη πολτική συνεννόηση με τη Νέα Δημοκρατία». Τέλος, μέμφεται το ΚΚΕ ότι «έχει βολευτεί σε μια στάση στείρας καταγγελίας».

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Π. Σκουρλέτη στη δημοσιογράφο Ιωάννα Δρόσου ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: