30.3.19

«Γαλάζια» όνειρα σε μαύρο φόντο...

«Οι νεοναζί φασίστες, εθνικιστές, με όποιο μανδύα και αν 'ντυθούν' είναι ανεπιθύμητοι στην Καλαμαριά» τονίζει το...
Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη εκφράζοντας την αντίθεσή του στην προσπάθεια της εθνικιστικής οργάνωσης "Ιερός Λόχος" να διοργανώσει "Macedonian Pride" στην περιοχή. Υπό άλλες συνθήκες η είδηση δεν θα ήταν είδηση, μιας και κανείς δεν θα έδινε σημασία σε μια χούφτα γραφικών. Μόνο που δυστυχώς οι γραφικοί του χθες είναι οι επικίνδυνοι του αύριο.

"Ιερός Λόχος". Μια ομάδα ακροδεξιών τραμπούκων, που για χρόνια βρισκόταν βυθισμένη στην αφάνεια, μετατράπηκε αίφνης σε αγαπημένη ατραξιόν των συστημικών ΜΜΕ, που χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό έφτασαν σε σημείο να ηρωοποιήσουν αυτούς τους ακραίους και επικίνδυνους εθνικιστές παρουσιάζοντάς τους ως αγνούς πατριώτες που τρέχουν δεξιά και αριστερά για να αποδοκιμάσουν υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επειδή "ξεπούλησαν τη Μακεδονία μας".

Μια χούφτα περιφερόμενοι φασίστες πρωταγωνιστούν κάθε τρεις και λίγο σε δελτία ειδήσεων και ιστοσελίδες, που, αφού ξεπλένονται με το απορρυπαντικό του πατριωτισμού, απολαμβάνουν μια υπέρμετρη και δυσανάλογη για τον αριθμό τους δημοσιότητα, αφού κάποιοι επικοινωνιακοί εγκέφαλοι της Ν.Δ. εκτιμούν πως με τις κραυγές, τα συνθήματα, τις απειλές και τους τραμπουκισμούς των ακροδεξιών ροκανίζουν δημοσκοπικά τον ΣΥΡΙΖΑ και "απογειώνουν" τη Ν.Δ. στη Βόρεια Ελλάδα.

Μόνο που, παρά τον καταιγισμό των αποθεωτικών για τη Ν.Δ. δημοσκοπήσεων, την "απογείωση" αυτή ακόμα να τη δούμε. Αντιθέτως βλέπουμε τους ακροδεξιούς να απογειώνονται από τη δημοσιότητα που απλόχερα τους προσφέρεται, φουσκώνοντας τόσο τα μυαλά και τα πανιά τους για ακόμη πιο προκλητικές εμφανίσεις, για ακόμη πιο επιθετικές δραστηριότητες, γνωρίζοντας πως ό,τι κάνουν θα το δουν να προβάλλεται πανηγυρικά στα δελτία των οκτώ και άσε τους "γαλάζιους" εγκεφάλους να ονειρεύονται πως μαζεύουν ψηφαλάκια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έτσι και το "Macedonian Pride", που υπό άλλες συνθήκες θα αποτελούσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανέκδοτα και καλαμπούρια, τώρα μόνο ανατριχίλα προκαλεί η σκέψη μιας παρέλασης μελανοχιτώνων να παίζει πρώτη είδηση και να γίνεται πρωτοσέλιδο για χάρη του αντικυβερνητικού σχεδιασμού της Ν.Δ., που ονειρεύεται εκλογικούς θριάμβους στη Μακεδονία.

Όνειρα για εκλογικούς θριάμβους και απογειώσεις ποσοστών στη βόρεια Ελλάδα, που παρεμπιπτόντως δεν δικαιολογούν τον "γαλάζιο" εκνευρισμό των τελευταίων ημερών τόσο για τους αυτοδιοικητικούς "αντάρτες" όσο και για τους νεότευκτους πολιτικούς σχηματισμούς που εμφανίζονται στην πολυκατοικία του Κυρ. Μητσοτάκη...

Πέτρος Κατσάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: