19.4.24

Συνεδριάζουν εκτάκτως οι υπουργοί Εξωτερικών του G7...

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 συναντώνται για να συζητήσουν την απάντησή τους στη χθεσινοβραδινή επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, σύμφωνα με ανώτερο Βρετανό υπουργό...

Ο Μελ Στράιντ , ο υπουργός Εργασίας και Συντάξεων, δήλωσε στο Sky News την Παρασκευή ότι ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον συζητούσε την επίθεση με τους ομολόγους του, καθώς η Βρετανία πρόσθεσε τη φωνή της σε εκείνους που ζητούσαν να μειωθεί η ένταση.

«Δεχόμαστε ότι το Ισραήλ έχει το απόλυτο δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και πράγματι, εργαζόμασταν με το Ισραήλ και άλλους συμμάχους για να αποτρέψουμε την επίθεση το περασμένο Σαββατοκύριακο που έκανε το Ιράν στο Ισραήλ», είπε.

«Ταυτόχρονα, ωστόσο, πιστεύουμε ότι η αποκλιμάκωση είναι απολύτως βασικό τώρα. Και το μήνυμά μας προς όλους στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, είναι ότι η αποκλιμάκωση είναι πραγματικά σημαντική».

«Ο υπουργός Εξωτερικών μιλά επί του παρόντος με τους ομολόγους του της G7, επομένως θα επικεντρωθούν πολύ σε αυτό ακριβώς».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: