20.4.24

Το στοίχημα του Ανδρουλάκη...



Με τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι αισθητά ενισχυμένο, τόσο σε σχέση με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές όσο και με τις ευρωεκλογές του 2019, παρά τις ανησυχητικές το τελευταίο διάστημα δημοσκοπήσεις, πορεύονται στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ρισκάρει... και να στοιχηματίσει δημόσια. «Θα είμαστε ξανά στην όχθη των νικητών. Το ΠΑΣΟΚ θα δείξει μια σταθερή άνοδο και θα είναι το κόμμα που θα αυξήσει περισσότερο από όλα τα άλλα κόμματα τα ποσοστά του», διαβεβαιώνει όσους τον ρωτούν στις περιοδείες του αλλά και στις συνεντεύξεις που παραχωρεί.

Βλέπει όμως και μακρύτερα από τον ορίζοντα του προσεχούς Ιουνίου. Την επόμενη ημέρα στη χώρα και την προοπτική που θεωρεί ότι πρέπει να διαμορφωθεί με φόντο τις εθνικές εκλογές. «Δεν συμβιβάζομαι με μια αριθμητική που μπορεί να με βολεύει. Δεν μου φτάνει αυτό», απαντά σε εκείνους που, είτε καλοπροαίρετα είτε σκοπίμως, πιστεύουν ότι ο πήχης οφείλει να είναι υψηλότερος. «Βάζω έναν μεγαλύτερο στόχο. Η πατρίδα μας χρειάζεται ισχυρή, σοβαρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση για να αντιμετωπίσει την αλαζονεία, τη διαφθορά και την έλλειψη ενσυναίσθησης επί των πραγματικών κοινωνικών προβλημάτων που έχει το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη. Και, δεύτερον, η επιλογή αυτή να συνιστά και κυβερνητική επιλογή», σπεύδει να εξηγήσει.

Το ερώτημα που γεννάται είναι από πού αντλεί αυτή την αισιοδοξία και τη σιγουριά. «Βλέπω το κλίμα στην κοινωνία», λέει και το τεκμηριώνει: «Ο κόσμος έχει προβλήματα. Η ακρίβεια καλπάζει. Είμαστε σε μια εποχή τεράστιας στεγαστικής κρίσης. Καταρρέει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οι πολιτικές της Ν.Δ. φέρνουν νέα σκάνδαλα, χάιδεμα στους ισχυρούς. Και από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης με τα “μεταφυσικά σημάδια” στη βάπτισή του, το λαϊφστάιλ, τα επικοινωνιακά σόου και τα τρικ ευτελίζει τη δημόσια συζήτηση αποτελώντας “μάννα εξ ουρανού” για τον κ. Μητσοτάκη». Γι’ αυτό καλεί τους πολίτες να αναλογιστούν ποια πολιτική δύναμη «έχει επιφέρει ήττες για την κυβέρνηση». «Αποκαλύπτω το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων, άδειασε το μισό Μαξίμου. Παίρνω την πρωτοβουλία με την πρόταση δυσπιστίας, ξαναφεύγουν δύο συνεργάτες του. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές οι δικές μας επιλογές επέφεραν τις ρωγμές και οι δικές μας προτάσεις πιέζουν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα, όπως με τη Visa», υποστηρίζει.

Λεκανοπέδιο

Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι ο χρόνος που απομένει μέχρι τις κάλπες είναι αρκετός για να πετύχουν τους στόχους που βάζουν, ποντάροντας αφ’ ενός στη δεξαμενή των αναποφάσιστων και αφ’ ετέρου στο πλεονέκτημα της καλής οργανωτικής συγκρότησης σε όλη την Ελλάδα και στην κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού, που θα ανεβάσει τη συσπείρωση. Για τον λόγο αυτό η Χαριλάου Τρικούπη επιστράτευσε να συμβάλουν στον οργανωτικό συντονισμό ως ανθρώπους ειδικών αποστολών τους έμπειρους συνδικαλιστές Νίκο Μήλη, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και πρόεδρο της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου, και Κώστα Παπαδημητρίου, γενικό γραμματέα του Οικονομικού Επιμελητηρίου και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Ταυτόχρονα, στη δύσκολη μάχη του Λεκανοπεδίου ρίχνονται οι εκλεγμένοι βουλευτές σε περιφέρειες της Αττικής (Παύλος Χρηστίδης, Μιλένα Αποστολάκη, Νάντια Γιαννακοπούλου, Παύλος Γερουλάνος, Μανώλης Χριστοδουλάκης) και οι δύο Επικρατείας (Δημήτρης Μάντζος και Παναγιώτης Δουδωνής).

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: