18.4.24

«Λογοκρισία» και στον Γεραπετρίτη; ΑΠΕ-κόπη σημείο της ομιλίας του...



Υπουργός και συνεργάτης «παντός καιρού» ο Γιώργος Γεραπετρίτης έχει πολλές τριετίες σε κορυφαίες διοικητικές σχέσεις αλλά και πολλές «γκάφες» στο ενεργητικό του, αν πρόκειται για γκάφες…

Γνωστός, πρόσφατα, από την υπόκλιση στον Τούρκο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμφισβητείται από πολλούς γαλάζιους αφού υπήρξε στο παρελθόν συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών επί κυβέρνησης Σημίτη αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου επί της διετίας Γιώργου Παπανδρέου.

Όλοι σήμερα αναρωτιούνται τι «δένει» τον κύριο Γεραπετρίτη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού το όνομά του συνδέθηκε με τα φιλικά μηνύματά του προς τον Μένιο Φουρθιώτη, αλλά και τον «ενδοτισμό» σε θέματα της Εθνικής Κυριαρχίας, όταν στην κυριολεξία την ακρωτηρίασε δηλώνοντας, ότι πέραν των 6 ναυτικών μιλίων, δεν πρόκειται να ενοχληθεί ουδείς από τον ελληνικό στρατό. Τη δήλωση αυτή μάλιστα την εκμεταλλεύτηκαν ακαριαία οι Τούρκοι που για πρώτη φορά έφτασαν με το ερευνητικό σκάφος και την αρμάδα τους στα έξι μίλια από το σύμπλεγμα της Μεγίστης.

Ήταν και η δήλωση τότε επί της πανδημίας, όταν υποστήριξε πως όσες περισσότερες ΜΕΘ έχουμε, τόσο πιο πολλοί θα είναι και οι θάνατοι.

Αλλά ο κ. Γεραπετρίτης ή μάλλον το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μάς φύλαγε πρόσφατα μια έκπληξη όταν «λογόκρινε» στο βίντεο τη συζήτηση στο Forum των Δελφών. Συνήθως βέβαια αυτά «συμβαίνουν» με άνωθεν εντολές!

Και αυτό που «κόπηκε» άγαρμπα- μια κοπτοραπτική που προφανώς είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο γαλάζιο στρατόπεδο- παρέπεμπε στην παραμονή του στο Υπουργείο Εξωτερικών ή όχι. Ίσως και στον ρόλο που ενδέχεται να έχει στο μέλλον όσον αφορά τις συνομιλίες με την Τουρκία. Ομολογουμένως μετά την υπόκλιση στον Ενρτογάν, σίγουρα δεν είναι ο πλέον κατάλληλος…

Βλέποντας το ίδιο σημείο του γραπτού κειμένου στη σελίδα τουΥπουργείου Εξωτερικών, ο Γιώργος Γεραπετρίτης και αναφερόμενος σε μια μελλοντική συζήτηση με την Τουρκία για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, της ΑΟΖ από το βίντεο έχει κοπεί το σημείο όπου ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών λέει πως πιθανότατα θα είναι εκείνος που θα διευθύνει τη συζήτηση (κάτω ό,τι κόπηκε από το βίντεο υπογραμμισμένο με κόκκινο).

Και το ερώτημα που τίθεται είναι προς τι τέτοια σπουδή και τόσο άγαρμπα να αφαιρεθεί αυτό το κομμάτι;

Γνωρίζει πως θα γίνει ανασχηματισμός και θα «μεταφερθεί»; Προσπαθεί να δημιουργήσει δεδομένα και μετά το πήρε πίσω; Ξέρει κάτι παραπάνω για τον μελλοντικό του «ρόλο»; Ή ακόμα χειρότερα, έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις;

Όπως και να έχει σίγουρα δεν είναι ο πλέον κατάλληλος για συνομιλίες με την Τουρκία.


DOCUMENTO

Δεν υπάρχουν σχόλια: