19.4.24

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη...



Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού με την οποία ζητούσε να μην συσχετιστεί με την κύρια υπόθεση των Τεμπών, η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του για το μπάζωμα στο σημείο του δυστυχήματος.

Όπως... μεταδίδει η ΕΡΤ, ο τέως περιφερειάρχης θα απολογηθεί στον Εφέτη Ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση και αναμένεται να δικαστεί μαζί με όλους τους κατηγορούμενους στην μεγάλη δίκη που προβλέπεται να ξεκινήσει στη Λάρισα το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Ο τέως περιφερειάρχης θεωρείται υπόλογος για την πλημμεληματική κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Ο ίδιος ζητούσε να μην του ασκηθεί καμία ποινική δίωξη, ισχυριζόμενος ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε καθαρά υποστηρικτικό και όχι αποφασιστικό ρόλο για την αντιμετώπιση της κατάστασης, και επέρριπτε ευθύνες στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική, τη γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, που έδιναν εντολές και καθοδήγηση για ό,τι γινόταν στον τόπο του δυστυχήματος. Ισχυρίστηκε ακόμη πως μετά την περαίωση της έρευνας από τις αρμόδιες αρχές για τον εντοπισμό θυμάτων, η απόφαση ελήφθη προκειμένου να αποκατασταθούν οι συγκοινωνίες.

Για να ενισχύσει το επιχείρημα περί μη εμπλοκής του, ο ίδιος είχε καταθέσει πως η απόφαση ελήφθη κατόπιν αιτήματος αξιωματικού της Πυροσβεστικής, του Συντονιστή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και συνήλθε εκτάκτως Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας, στο οποίο παρίσταντο άτομα από διαφόρους φορείς, μεταξύ άλλων και ο τότε υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αλλά και ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Για αυτό και στη συμπληρωματική μήνυση που κατέθεσαν τον Δεκέμβριο συγγενείς θυμάτων, στρέφονται και κατά όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτικών προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: