2.4.24

Τα Τέμπη τη σημάδεψαν...Η Ντίνα χρειάστηκε 25 χειρουργεία μετά το έγκλημα...

Σήμερα είναι 27 χρόνων. Εργαζόταν στον τουριστικό τομέα και την ενδιέφερε ο αθλητισμός, η κιθάρα, το τραγούδι.

Η Ντίνα Μαγδαλιανίδη βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας Intercity 62. Γλίτωσε «από θαύμα» και μέχρι σήμερα δίνει το δικό της αγώνα με τη βοήθεια των γιατρών. Σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα, προσπαθώντας να ξεπεράσει, όσο γίνεται, αυτό που συνέβη στα Τέμπη.

Η ίδια δεν είχε ξαναταξιδέψει με τρένο όπως λέει. «Μετά τα Τέμπη και το 2003 θεωρούσαμε όλοι ότι τα τρένα ήταν πιο ασφαλή» λέει η ίδια.

«Έσπασα όλο μου το σώμα»

«Εγώ μπήκα κατευθείαν στη ΜΕΘ γιατί ήμουνα σε κρίσιμη κατάσταση. Έσπασα όλο μου το σώμα. Σπονδύλους, όλους σχεδόν, όλα μου τα πλευρά. Πλευρά μπήκαν στα πνευμόνια, οπότε δεν μπορούσα καν να αναπνεύσω, κλείδα, στέρνο, ωμοπλάτη… Όλα, όλα! Ό,τι μπορείς να σπάσεις το έσπασα! Αλλά σε φρικτή κατάσταση ήταν το πόδι στο οποίο έσπασα όλα τα αγγεία. Είχε μείνει ένα αγγείο, το οποίο και μπόρεσαν έτσι να το σώσουν το πόδι.»

«Κάθε μέρα είχα εγχείρηση. Ήταν πάρα πολύ επίπονο… Ξυπνούσα στα αίματα. Δεν μπορώ να εξηγήσω το πόσο, πόσος πόνος. Ακόμα και τώρα πολύ ισχυρά φάρμακα που ανήκουν στα οπιοειδή.»

Το «σήμερα»

«Και από το σπίτι μου φοβάμαι να βγω. Το να δίνουμε συμβουλές είναι το μόνο εύκολο, αλλά το να το ζούμε είναι τελείως διαφορετικό.»

«Σε όλους αυτούς που έχουν ζήσει ακόμα και κάποιο τροχαίο ή αντίστοιχο δυστύχημα ή κάποια απώλεια, ή οποιαδήποτε αναπηρία, να προσπαθούν να μην το βάζουν κάτω.»

DOCUMENTO

Δεν υπάρχουν σχόλια: