15.4.24

Μεταγραφές ή απλά συνεργασία;...



Εδώ και πολλά χρόνια, ίσως και πριν από την εποχή των μνημονίων, υπήρχε μια θολή έως και εξαφανισμένη γραμμή ανάμεσα στα κόμματα της Δεξιάς και της πλευράς του Κέντρου και της Αριστεράς.

Ακόμα έχω σαν εικόνα τις δημοσκοπήσεις... που έδιναν πρώτο κόμμα τη Ν.Δ. και καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον πρόεδρο του τότε ΠΑΣΟΚ.

Πανηγύριζαν ενθυμούμαι στην ηγετική ομάδα του κόμματος ότι η διείσδυση του αρχηγού ήταν μεγάλη και έκρυβαν την αλήθεια που ήταν η δεξιόστροφη έως δεξιά πολιτική που εφαρμοζόταν.

Από εκείνα τα… «υπέροχα χρόνια» του εκσυχρονισμού και του χρηματιστηρίου, το μόνο που είχε μείνει στο ΠΑΣΟΚ ήταν ο τίτλος του σοσιαλιστικού. Ολα τα άλλα ήταν πλέον δεξιά!

Σήμερα, τόσα χρόνια μετά και ύστερα από τη συνεργασία του «σοσιαλιστικού χώρου» με τον συντηρητικό και ακροδεξιό τότε χώρο (2012-15), όλα γίνονται φανερά και με χαρά!

Ο,τι περισσεύει ή όποιος θέλει μπορεί εύκολα να πάει από εδώ ή από εκεί, αφού οι διαφορές πλέον δεν υπάρχουν και αφού ανήκουν σε ένα μέτωπο ενιαίο, απολίτικο, αλλά με έναν στόχο: τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι μεταγραφές είναι πλέον σαν τον δανεισμό των ποδοσφαιριστών και ντροπή δεν υπάρχει για κανέναν, αφού έχουν τάξει τον εαυτό τους κάτω από την ηγεσία του Μητσοτάκη.

Πριν από λίγο καιρό, κάποιοι καταψήφιζαν την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για έλλειμμα στο κράτος δικαίου και δημοκρατίας της χώρας μας αλλά τώρα μετακινούνται στην πλευρά που υποστηρίζει υποκριτικά το αντίθετο.

Ούτε φύλλο συκής, ούτε μάσκα προσχήματος, όταν όλα πλέον αποκαλύπτονται και την παροχή άλλοθι έχουν αναλάβει οι «παρακολουθούμενοι»…

Τα πάντα όμως θα κριθούν σύντομα και παρά τη συνεχιζόμενη λύσσα του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου το μήνυμα θα είναι τέτοιο που δεν δέχεται ούτε απάντηση!

Γιάννης Παπαϊωάννου (Μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.)

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: